Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέσσερις νεκροί & μία αξιωματικός σοβαρά τραυματισμένη - Τί λέει το ΓΕΕΘΑ για την πτώση του ελικοπτέρου

Έπεσε ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ το ελικόπτερο ΣΞ τ. UH-1H εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου
Ελασσόνας και τα Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι βρέθηκε ζωντανή αλλά βαριά τραυματισμένη γυναίκα αξιωματικός. 
Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι στους επιβαίνοντες ηταν ο Υποδιοικητής της Πρώτης Στρατιάς Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

Το ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη αναφέρει νωρίτερη ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε άτομα έπεσε σε περιοχή κοντά στον Σαραντάπορο..Yπάρχει μεγάλη κινητοποίηση Αστυνομίας, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής τοποθεσία της πτώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού απογειώθηκε το πρωί από το Στεφανοβίκειο Βόλου, με αρχικό προορισμό τη Λάρισα, όπου επιβίβασε προσωπικό. Πάνω από την Ελασσόνα Λάρισσας χάθηκε από τα ραντάρ, διακόπηκε η επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τον χειριστή του. 
Από το Πεντάγωνο ενεργοποιήθηκε το σύστημα έρευνας και διάσωσης και προς αναζήτηση του ελικοπτέρου Χιούι κινητοποιήθηκαν ένα ελικόπτερο Agusta Bell 205 που σηκώθηκε από τον Βόλο κι ένα Super Puma από τη Λήμνο.


onalert.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια