Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η δίκη της Χρυσής Αυγής: «Με απείλησαν για την αρθρογραφία μου»

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα από το Αγρίνιο συνεχίστηκε στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής
οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις απειλές που έχει δεχθεί από ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της αρθρογραφίας του για τη δράση των μελών της στην περιοχή, όπως του πρώην αστυνομικού Μακρή, ο οποίος συμμετείχε και στους παράνομους ελέγχους μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι από χρυσαυγίτες, με επικεφαλής τότε τον Κώστα Μπαρμπαρούση, που διέλυσαν πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών.
Μάρτυρας: Ο Μπαρμπαρούσης με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “τι είναι αυτά που γράφεις. Θα σε γ..... εσένα την οικογένειά σου”. Και εγώ θεώρησα σκόπιμο να τον καταγγείλω. Άρχισε να με βρίζει ορυώμενος. Δεν υπήρχε περιθώριο για συζήτηση. Δεν υπέβαλα μήνυση, απλά το ανέφερα ως περιστατικό.
Πρόεδρος: Δηλώσατε ότι δεν θέλετε;
Μάρτυρας: Είπα απλά να το έχετε υπ' όψιν σας αν μου συμβεί κάτι. Γιατί αυτός ο άνθρωπος με απειλεί εμένα και την οικογένειά μου. Και μετά έγινε και άλλο περιστατικό στο μαγαζί αυτό.
Πρόεδρος: Και τι είδατε;
Μάρτυρας: Ήταν 3 αυτοκίνητα και βγήκαν 7-8 κρανοφόροι, τους φωτογράφισα κιόλας. Το μαγαζί είχε κάποια άτομα μέσα. Προκάλεσαν φθορές στο μαγαζί οι κρανοφόροι. Προφανώς, η αστυνομία έχοντας τις πινακίδες των αυτοκινήτων έχουν ταυτοποιηθεί. Από τις πληροφορίες από την αστυνομία ήταν χρυσαυγίτες. Δεν ξέρω ονόματα. Αυτό έγινε πριν. Το επόμενο περιστατικό ήταν με δυναμιτάκια. Ήμουν στο σπίτι και το άκουσα. Και μετά από λίγο διάστημα μου έκαψαν το αυτοκίνητο. Πλήρης καταστροφή. Αλλά δεν ξέρω ποιος.
Πρόεδρος: Είχατε αναρτήσει κάτι σχετικό;
Μάρτυρας: Αυτό έγινε τον Απρίλιο του 2014. Μου είχε κάνει και μήνυση ο Μακρής, ο αστυνομικός του Μπαρμπαρούση, για συκοφαντική δυσφήμηση. Αθωώθηκα. Είχα γράψει ότι βρέθηκαν αντικείμενα, όπως τσεκούρια, ρόπαλα, επικαλαμίδες σε ένα μέρος που ήταν ιδιοκτησία του και στεγάζονταν τα γραφεία της Χ.Α. Εγώ έκανα την ανάρτηση και περιείχε και τη φωτογραφία του. Και μου έκανε μήνυση και συνελήφθην.
Πρόεδρος: Όνομα αναφέρετε;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι, άλλωστε ήταν πολύ γνωστός, έκανε συχνά δηλώσεις στον Τύπο.
Πρόεδρος: Και τι έγινε μετά;
Μάρτυρας: Αφέθηκα ελεύθερος και έγινε δικαστήριο, αθωώθηκα. Απέσυρε τη μήνυση, αλλά αυτά (τα αδικήματα), του Τύπου, δικάζονται ούτως ή άλλως. Εγώ δεν υπέβαλα μήνυση κατά αυτού.
Πρόεδρος: (Ο Μακρής) είναι από το Αγρίνιο;
Μάρτυρας: Ναι, είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Αγρινίου. Ήταν αστυνομικός στο Αιτωλικό. Πριν γίνει αστυνομικός του Μπαρμπαρούση. Τώρα δεν ξέρω ποια είναι η σχέση του με την αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι στην έρευνα που έγινε από την Αστυνομία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο στις 24/9/2013 (μετά τη δολοφονία Φύσσα) βρέθηκε αστυνομικός εξοπλισμός που ανήκε στον Μακρή.
Βρέθηκαν ασπίδες, δάδες, κράνη, κοντάρια με σημαίες, ξύλινοι ράβδοι, στειλιάρια, πηλήκια, επιγονατίδες και τσεκούρι(!).
Σημειωτέον ότι ο Μακρής συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή. Μετά την καταδίκη, δήλωσε πολιτικά διωκόμενος γιατί «ανήκει στη Χρυσή Αυγή»...
Απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας «γιατί φοβάται τη Χρυσή Αυγή ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή;», ο μάρτυρας είπε:
«Έχει κάποια άτομα μέσα που δρουν τραμπούκικα».
Αν. εισαγγελέας: Είπατε ότι ο Μακρής ήταν πολύ γνωστός στο Αγρίνιο. Τι τον έκανε γνωστό;
Μάρτυρας: (Ήταν γνωστός) για την κοινωνική του δράση. Ήταν παλιά στην Ν.Δ. και μετά στη Χ.Α., ήταν και ως αστυνομικός γνωστός.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής για τη συμπεριφορά του Κώστα Μπαρμπαρούση, είπε χαρακτηριστικά ότι αρμόζει «σε τραμπούκο, φασίστα», ενώ για τις πρακτικές των χρυσαυγιτών ανέφερε ότι αρμόζουν σε συμμορίες....
Μάλιστα αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Φύσσα, στις δολοφονικές επιθέσεις στους ψαράδες στο ΠΑΜΕ, σε επιθέσεις σε Ρομά στο Αιτωλικό στο Μεσολόγγι, στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, της Γαβαλού, σε στέκια στο Μεσολόγγι, που σύχναζαν άτομα αντίθετα με την ιδεολογία της...
• Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 27 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια