Μικρά tips για να σταματήσεις να είσαι ο βαρετός της παρέας και να βρεθείς στο επίκεντρο!


Πάντα συμβαίνει αυτό και δεν καταλαβαίνεις το γιατί;

Γιατί τις περισσότερες φορές το πρώτο σου ραντεβού είναι και το τελευταίο; Γιατί οι συνάδελφοί σου δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σένα;

Ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια! Έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης με τη στάση σου απέναντι στους άλλους, αλλά και απέναντι στη ζωή σου. Δεν είμαστε όμως εδώ για να κρίνουμε, αλλά για να σου «ψιθυρίσουμε» μερικά μυστικά για να αλλάξεις τη γνώμη των γύρω σου (και, πρωτίστως, τη δική σου για τον εαυτό σου).

Ξεκίνα συζητήσεις
Οι ενδιαφέροντες άνθρωποι δείχνουν όρεξη να συμμετάσχουν σε κουβέντες, αντί να τις αποφεύγουν. Πες πραγματικά τη γνώμη σου ή άνοιξε συζήτηση για κάποιο θέμα που αρέσει σε εσένα αλλά νιώθεις ότι θα αφορά και τους συνομιλητές σου.

Τόλμησε διαφορετικά πράγματα
Οι βαρετοί άνθρωποι μένουν πάντα στη «ζώνη άνεσής» τους. Βρες το θάρρος να δοκιμάσεις καινούριες ασχολίες, να κάνεις πράγματα που δεν συνηθίζεις, να ταξιδεύεις, να βγαίνεις, αντί να «βυθίζεσαι» όλο και περισσότερο στη βολή του καναπέ.

Ενημερώσου
Πώς θα ξεκινήσεις ή θα συνεισφέρεις στις συζητήσεις για τις οποίες λέγαμε πιο πάνω, αν δεν έχεις γνώσεις επί πολλών ζητημάτων ή δεν έχεις σχηματίσει τη δική σου γνώμη; Διάβασε εφημερίδες, δικτυώσου, διάβασε ενδιαφέροντα άρθρα ή ακόμα και τα ποστ φίλων ή viral σελίδων.

Γνώριζε τα «θέλω» σου…
…και διεκδίκησέ τα! Οι άνθρωποι μπορεί να βρίσκουν χρήσιμο ένα «θύμα» που λέει πάντα «ναι» ή το χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τα δικά τους σχέδια, αλλά σπανίως το εκτιμούν. Πιο ενδιαφέρων φαίνεται (και είναι) όποιος ξέρει τι θέλει και το δηλώνει χωρίς φόβο.

Δείξε ενδιαφέρον για τους άλλους
Δεν αρκεί μόνο να είσαι ενδιαφέρων για να φανείς ενδιαφέρων. Την ίδια δουλειά κάνει και το να κάνεις τους γύρω σου να πιστέψουν ότι πιστεύεις το ίδιο γι’ αυτούς. Ρώτα για τις ασχολίες τους, τα γούστα τους, τη ζωή τους και αυτόματα θα πάρεις «πόντους» συμπάθειας.

Ταξίδεψε
Τα ταξίδια είναι κατά κάποιον τρόπο «πανάκεια». Σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, πιο ευτυχισμένο, πιο ώριμο, πιο χαμογελαστό και σίγουρα πιο ενδιαφέροντα, είτε με το να διηγείσαι ιστορίες από χώρες μακρινές, είτε με τις φωτογραφίες που έχεις στο προφίλ σου σαν «λάβαρο».

Γίνε πιο αυθόρμητος
Αυτοσχεδίασε, πάρε πρωτοβουλίες, πρότεινε μέρη και δραστηριότητες, βρες νέες ιδέες, κάνε καμιά τρέλα μια στο τόσο, δείξε τον ενθουσιασμό σου στις επιτυχίες. Δεν χρειάζεται να καμουφλάρεις πάντα τις αντιδράσεις σου. Η ταπεινοφροσύνη και το «μυστήριο» ενός ανέκφραστου προσώπου μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον, αλλά για λίγο μόνο, μέχρι να αντιληφθούν οι γύρω σου ότι, αν δεν μπορούν να γνωρίσουν τον πραγματικό εαυτό σου, δεν τους ενδιαφέρεις.Πηγή: in2life.gr