Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν με drones τα ιρακινά τανκς στη Μοσούλη! [εικόνες & βίντεο]

Το βιντεοσκοπημένο υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» φέρεται να καταγράφει τη στιγμή που μη επανδρωμένα αεροσκάφη της
τρομοκρατικής οργάνωσης ρίχνουν βόμβες σε άρματα μάχης του Ιρακινού στρατού.

Στο βίντεο διακρίνονται τρεις βόμβες να πέφτουν απ’ τον ουρανό και πιστεύεται ότι τμήμα του υλικού βιντεοσκοπήθηκε στη Μοσούλη.
Τα τρία κλιπ βιντεοσκόπησαν κάμερες προσαρμοσμένες σε drones και δείχνουν την βόμβες να εξαπολύονται κατά των στόχων τους με μεγάλη ακρίβεια.
Στο έδαφος διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν πανικοβλητοι, αλλά είναι άγνωστο αν κάποιος σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε απ’ τις βόμβες των τζιχαντιστών.

Τους τελευταίους μήνες οι συμμαχικές δυνάμεις που πολεμούν την τρομοκρατική οργάνωση λένε ότι έχουν πλήξει εργοτάξια κατασκευής drones στο Ιράκ και τη Συρία, όπου οι τζιχαντιστές τροποποιούν εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τις μέγιστες δυνατές απώλειες στους αντιπάλους τους.

Αξιωματικός της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης είπε στο Defense One τον περασμένο μήνα: «τους τελευταίους δύο μήνες οι συμμαχικές δυνάμεις παρατήρησαν τουλάχιστον ένα εχθρικό drone να πετά καθημερινά γύρω απ’ τη Μοσούλη.»
Ο διεθνής συνασπισμός έχει πλήξει αριθμό εγκαταστάσεων μετατροπής drones στην πολιορκούμενη από τον Ιρακινό στρατό, σιϊτικές πολιτοφυλακές, Κούρδους και Άραβες μαχητές Μοσούλη.



Οι τζιχαντιστές φορτώνουν στα drones διάφορους τύπους βομβών, περιλαμβανομένων και χειροβομβίδων και οβίδων.
Τον Οκτώβριο σκοτώθηκαν δύο Κούρδοι μαηχτές, ενώ προσπαθούσαν να αφοπλίσουν ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο που είχε καταρριφθεί.


iefimerida.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια