Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαμαρτυρίες και στα Φιλιατρά για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων

Η προχθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο μπαίνει επίσημα «λουκέτο» στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, καθώς και στο Τμήμα 



Τροχαίας Κυπαρισσίας, φόρτισε χθες την εορταστική ατμόσφαιρα για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά.

Δυστυχώς, αυτό που όλοι έβλεπαν να έρχεται, συνέβη. Το γεγονός αυτό, που από τους περισσότερους θεωρείτο τετελεσμένο εδώ και μήνες, προκάλεσε πληθώρα δηλώσεων, από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όπως κι ένα «επεισόδιο», χωρίς διαστάσεις, κατά τη δεξίωση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, αφού επισήμανε ότι αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για τη χώρα και εκείνο που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση, τόνισε σχετικά με την αναδιάταξη της ΕΛΑΣ: «Δημοσιεύθηκε το Π.Δ. για τη συγχώνευση των Α.Τ. Το περιεχόμενο, λίγο ως πολύ, είναι γνωστό στην περιοχή. Εκτός από το περιεχόμενο του Π.Δ., θέλω να πω ότι υπάρχει και μια δέσμευση της κυβέρνησης για το πώς θα λειτουργήσει στην πορεία η φύλαξη στην περιοχή. 


Η διαβεβαίωση και η δέσμευση είναι ότι θα υπάρξει ο τοπικός αστυνόμος και εδώ και στη Χώρα. Αντίστοιχη δύναμη με αυτή που υπήρχε στο Α.Τ. Φιλιατρών θα υπάρξει με τη μορφή της ΟΠΚΕ. Δηλαδή, μία δύναμη που θα είναι καθημερινά στους δρόμους. Είναι δέσμευση ότι θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι λειτουργούσε πριν, που εδώ θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι – και σύμφωνα με ομολογίες των κατοίκων – δεν ήταν η επιθυμητή η αστυνόμευση για την περιοχή. Είμαστε, λοιπόν, εδώ και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει. Στην περίπτωση που δε θα λειτουργήσει καλά, όλοι μαζί θ’ αγωνιστούμε για κάτι άλλο, όμως η διαβεβαίωση και η δέσμευση είναι ότι θα είναι πολύ καλύτερη από πριν. Μία δύναμη ΟΠΚΕ θα είναι κάθε μέρα στους δρόμους των Φιλιατρών…».

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι παρενέβησαν και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, απευθυνόμενος προς όλους, σημείωσε σχετικά: «Εμείς δηλώνουμε, για ακόμη μια φορά, προς όλο το πολιτικό σύστημα, πως τα Φιλιατρά θα συνεχίσουν να ζουν ως πόλη και όχι ως χωριό», ζητώντας από τους πολιτικούς να ακουστεί η φωνή των Φιλιατρινών και απαιτώντας να αγωνιστούν όλοι για τη μη εφαρμογή και υλοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος. Αίσθηση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι πρόσθεσε πως, αν κάποιοι σκέφτονται και υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να περάσει.


Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ανέγνωσε κοινή δήλωση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Φιλιατρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σε μια γιορτινή μέρα για τα Φιλιατρά, δημοσιεύθηκε ένα Π.Δ. Υπήρχε περίπτωση να μη δημοσιευθεί; Προφανώς, όχι. Επιλέχθηκε, όμως, η σημερινή ημέρα. Γιατί άραγε; Όμως, με τον ίδιο τρόπο που υπογράφτηκε, εκ των πραγμάτων, θα ξανα-υπογραφεί η κατάργησή του! Το ζητά η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα. Η απερισκεψία, η αφέλεια και το παρασκήνιο δε δικαιολογούν να μην υφίσταται ένα πολυδύναμο Α.Τ. στον άξονα που συνδέει τις μεγαλύτερες πόλεις…
[…] Όμως, για εμάς τους Τριφύλιους και τους Φιλιατρινούς ο αγώνας για τα δίκαια δε σταματά, συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση…».


Η κα Κοζομπόλη ζήτησε να μιλήσει και να «απαντήσει» ενώπιον όλων, ωστόσο δεν της επετράπη!
Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε στο «λουκέτο», υπενθυμίζοντας πως «το Α.Τ. Φιλιατρών ήταν ανοιχτό επί κυβερνήσεως Σαμαρά και ότι δύο υπουργοί Δημόσιας Τάξης είχαν επισκεφθεί την περιοχή και είχαν αναγνωρίσει τις ιδιαιτερότητες που κατέστησαν αναγκαίο το να παραμείνει ανοιχτό το Α.Τ. Σήμερα έκλεισε. Αυτό δείχνει, ακριβώς, την ιδεοληψία της κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με το νόμο και την τάξη! Και δείχνει και την απαξίωση της περιοχής. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά. Θα προσθέσω ότι είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Είναι το έργο της, τάχα μου, περήφανης διαπραγμάτευσης, η οποία – σας προβλέπω – θα οδηγήσει και πάλι σε μία άτακτη και ταπεινωτική συνθηκολόγηση και το λογαριασμό θα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Το λογαριασμό που φέρνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η πιο ιδεοληπτική, ανίκανη και καταστροφική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα μας από τη Μεταπολίτευση. Ελπίζω ο Άγιος Χαράλαμπος να κάνει ξανά το θαύμα του, να έρθει στον ύπνο του και να τον φωτίσει να κάνει το μόνο καλό που μπορεί να κάνει για τον τόπο μας, να σηκωθεί να φύγει!».


Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αφού αναφέρθηκε στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, συμπλήρωσε: «Δεν είναι τόσο χαρούμενη η μέρα μας, ας πούμε ότι έχει μια χαρμολύπη». Αναφερόμενος στα «λουκέτα» δύο Α.Τ. της Τριφυλίας, τόνισε πως «η κοινωνία έχει εκφραστεί, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκφραστεί. Το κακό είναι ότι πλέον δεν ακούγεται η κοινωνία κι είναι το θέμα βαθύτερο και θεσμικό. Είναι κάτι το οποίο το λαμβάνουμε υπόψη, το κρατάμε. Για μας δεν υποστέλλεται η σημαία της προσπάθειας και της διεκδίκησης. Ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες, σε καλύτερες συνθήκες, καλύτερες πολιτικές συνθήκες, ώστε να αποκατασταθεί και η τάξη και το δίκιο…».


Το «λουκέτο» καυτηρίασε και ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς σημείωσε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε ο πολιτευτής της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης,
τονίζοντας πως «σήμερα είδαμε μια πρωτόγνωρη αστυνομική δύναμη στα Φιλιατρά και ήταν εδώ για να προστατέψει αυτούς που δεν έχουν ανάγκη, ενώ αύριο οι κάτοικοι δε θα έχουν την αστυνόμευση», προσθέτοντας ότι με την προσωπική του συμβολή θα προσπαθήσει το άνοιγμα του Α.Τ. Φιλιατρών να είναι από τα πρώτα θέματα που θα επανεξετάσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


tharrosnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια