Έκλεψαν ακυρωτικά μηχανήματα και ανέβασαν τις φωτο στο διαδίκτυο

Η αυτοαποκαλούμενη «ομάδα απείθαρχων μαθητών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων της ΣΤΑΣΥ στο σταθμό του
Τραμ «Πλατεία Βεργωτή», στη Γλυφάδα.
Οι δράστες ανέβνασαν μάλιστα στο διαδίκτυο, και τις φωτογραφίες από τα μηχανήματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, με αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν στα εγκαίνια του ΟΑΣΑ. Παράλληλα, στη δημοσιότητα έδωσαν και τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν για αφαιρέσουν τα μηχανήματα.
«Το βράδυ της Δευτέρας 6/2 καταστρέψαμε την πρόσοψη του καινούργιου εκδοτηρίου της ΣΤΑΣΥ στο σταθμό του Τραμ Πλατεία Βεργωτή. Το εκδοτήριο αυτό θα έβγαζε τα καινούργια ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα οποία είναι και αυτά ένα κομμάτι της γενικότερης κρατικής καταστολής της ελεύθερης μας μετακίνησης. Να μη δεχτούμε να πληρώσουμε για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, να μην ανεχτούμε τις μπάρες στο μετρό, τους ελεγκτές και τα καινούργια ρουφιανοεισιτήρια. Καλούμε ομάδες και άτομα να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες ώστε να σαμποτάρουμε έμπρακτα τον έλεγχο και την καταστολή στα ΜΜΜ», αναφέρει η ομάδα στην ανακοίνωσή της.

Επίθεση τα ξημερώματα με βαριοπούλες στο Γαλάτσι

Στο μεταξύ, στις 5.40 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με βαριοπούλες σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στο Γαλάτσι, με αποτέλεσμα να σπάσουν μια από τις πόρτες του οχήματος.
Η επίθεση έγινε στη συμβολή της λεωφόρου Γαλατσίου με τη Δροσοπούλου. Δεν υπήρξε τραυματισμός του οδηγού ή κάποιου επιβάτη.thetoc.gr
.