Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιλότοι: Το Πολεμικό Ναυτικό δεν θέλει την Πολεμική Αεροπορία

Οι δικοί μας πιλότοι είναι αλλιώς λένε στο Πολεμικό Ναυτικό που δεν θέλουν πιλότους απο την Πολεμική Αεροπορία στα αεροπλάνα τους.

Αερομαχία ξέσπασε ανάμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία αφού στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ετοιμάζουν το δικό τους TOP GUN με τα δικά τους αεροσκάφη, τα δικά τους ελικόπτερα και τους δικούς τους πιλότους.
Ήδη οι δυο πρώτοι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού που θα πετάξουν το P3-ORION μέσης ζωής είναι στην Αμερική και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Γιατί όμως στο Πολεμικό Ναυτικό θέλουν δικούς τους πιλότους;
Ο λόγος όπως λένε υψηλόβαθμες πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τον οποίο θα πρέπει οι πιλότοι να περνάνε αρχικά απο την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, μετα ειδικά αεροπορικά σχολεία στην Ελλάδα και κατόπιν στο εξωτερικό είναι πως μόνο έτσι θα έχουν και ως πιλότοι «ναυτική αντίληψη». Δηλαδή, όπως λένε, μόνο έτσι θα έχουν πιλότους που θα μπορούν οργανικά να «κουμπώσουν» στις ναυτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο. Που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα.
Αν και δεν το λένε καθαρά φαίνεται πως η πείρα της συνεργασίας με ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας έχει εντοπίσει σημεία όπου το Πολεμικό Ναυτικό θα ήθελε διαφορετικές «ρουτίνες συμπεριφοράς» και έχει υπάρξει η εκτίμηση πως αυτές θα δημιουργηθούν μόνοι στην ΣΝΔ.
Στο ΓΕΝ πάντως «ξορκίζουν» την «κατηγορία» της λεγόμενης «κλαδικότητας» υποστηρίζοντας πως στην Ελευσίνα οι ιπτάμενοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι δίπλα – δίπλα για ανταλλαγή εμπειριών όλη την ημέρα.
Όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού θα υπάγονται στην Ναυτική Αεροπορία δυο διοικήσεις.
Μια για τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και μία για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τα οποία θα κληθούν να καλύψουν την ανατολική Μεσόγειο σε εθνικές και συμμαχικές επιχειρήσεις.
Το TOP GUN του Πολεμικού Ναυτικού θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου όταν και αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο, μέσης ζωής, αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.
armynow.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια