Ικανοποιημένοι οι αστυνομικοί της Αργολίδας από την ενίσχυση της Διεύθυνσης

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολιδας εκφράζει την ικανοποίηση της για την Απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την "Κατανομή Οργανικών Θέσεων Αστυνομικού Προσωπικού Γενικών

 Καθηκόντων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας." κατά την οποία ενισχύθηκαν Υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με 16 Οργανικές Θέσεις:
Συνάδελφοι,
    Σύμφωνα με τον Ν.4249/14 η οργανική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. συρρικνώθηκε κατά 6.700 θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού. Με την εφαρμογή του εν λόγου Νόμου η οργανική δύναμη της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ μειώθηκε κατά (51) θέσεις.
    Η Ένωση μας για το θέμα αυτό με συνεχείς αναφορές και παρεμβάσεις επισήμανε ότι η εν λόγω αριθμητική μείωση είναι μεγάλη, θεωρώντας ότι θα επηρεάσει την λειτουργικότητα των υπηρεσιών μας, την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης αλλά και την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών και για αυτό τονίζαμε και ζητούσαμε επίμονα την άμεση ανάγκη αποκατάστασης - διόρθωσης της απόφασης αυτής.
    Οι συνεχείς επαφές μας με υπηρεσιακούς παράγοντες με ταυτόχρονη ενημέρωση αρμοδίων φορέων της Πολιτείας μας για το θέμα αυτό και η εμμονή μας ότι για να λειτουργήσουν αρμονικά οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ χωρίς προβλήματα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επαναφορά μέρους αυτών, τελικά τελεσφόρησε.
    Συνάδελφοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να  σας ενημερώσουμε ότι η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εντάχθηκε σε αυτές που χρίζουν περαιτέρω ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού και  κρίθηκε αναγκαίο να μας επαναφέρουν (16) Οργανικές Θέσεις Αστυνομικού Προσωπικού (Αστυφυλάκων) ώστε η Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ να ενισχυθεί με την δύναμη αυτή των δεκαέξι αστυνομικών για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αστυνόμευσης, της πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας.
    Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής: Ανά τρεις (3) θέσεις στο Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ και στο Α.Τ.ΑΡΓΟΥΣ και ανά δύο (2) θέσεις στο Τ.Α.ΝΑΥΠΛΙΟΥ, στο Τ.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ, στο Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, στο Τ.Α.ΑΡΓΟΥΣ και στο Τ.Τ.ΑΡΓΟΥΣ αντίστοιχα.
    Η Ένωση μας εκφράζει την ικανοποίηση της για την Απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την "Κατανομή Οργανικών Θέσεων Αστυνομικού Προσωπικού Γενικών Καθηκόντων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας." κατά την οποία ενισχύθηκαν Υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με (16) Οργανικές Θέσεις και ευελπιστεί ότι σύντομα θα προβεί στην πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά στην προϋπάρχουσα οργανική μας δύναμη και θα  εξασφαλίσει το απαιτούμενο προσωπικό για την αστυνόμευση του τόπου μας, λαμβάνοντας υπόψη και την ίδρυση σύμφωνα με το Π.Δ.7/2017, και νέας Αστυνομικής Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος στην έδρα του Δήμου Επιδαύρου.
Συνάδελφοι, όπως βλέπεται κανένας δίκαιος αγώνας δεν πάει χαμένος. Η εμμονή με την επιμονή, με έγγραφες εμπεριστατωμένες προτάσεις, και επιχειρήματα φέρνουν θετικά αποτελέσματα.
    Γι' αυτό σας καλούμε να είστε κοντά στους αγώνες της Ένωσης μας, έχοντας εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας, στηρίζοντας μας, ώστε μαζί με μια ενωμένη & δυνατή φωνή να διεκδικήσουμε τα εκκρεμή θέματα που μας απασχολούν όπως είναι το Μισθολόγιο.
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ                                                                       ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ
argolidaportal.gr