Οι αγοραστές της κάνναβης ήταν όμως...αστυνομικοί

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπορεύονταν κάνναβη στην Κω. Συνελήφθησαν δυο Αλβανοί 26 και 30 ετών, καθώς και ένας 41χρονος ημεδαπός.

Οι δράστες επιχείρησαν να πουλήσουν ένα κιλό κάνναβης σε αστυνομικούς  που προσποιήθηκαν τους αγοραστές. Κατασχέθηκε πάνω από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, 4.050€ κ.α.
Εξαρθρώθηκε χθες (10.02.2017), από το Τμήμα Ασφάλειας Κω, κύκλωμα που εμπορευόταν ποσότητες κάνναβης στην Κω και συνελήφθησαν με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26 και 30 ετών, καθώς και ένας 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για αποθήκευση, κατοχή, διακίνηση και αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω προσποιούμενοι του αγοραστές μετέβησαν σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον 41χρονο, ο οποίος προσπάθησε να τους πουλήσει ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της αγοραπωλησίας ο 41χρονος ήρθε σε επαφή με τους Αλβανούς, οι οποίοι του υπέδειξαν σημείο «καβάτζα» απ’ όπου παρέλαβε την προς πώληση κάνναβη, βάρους ενός (1) κιλού και εβδομήντα τριών γραμμαρίων (1.073).
Αστυνομικοί που επιτηρούσαν την όλη διαδικασία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησία, συνέλαβαν διαδοχικά όλους τους εμπλεκόμενους δράστες και κατέσχεσαν την ποσότητα κάνναβης.
Ακολούθησαν έρευνες με δικαστικό λειτουργό στις κατοικίες των Αλβανών, όπου βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.
rodosreport.gr