Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροσβέστες έκαναν … βίδες δέκα σαράβαλα Ι.Χ - Τι λέει ο Διοικητής τους (βίντεο)

Χθες το μάθημα τους ήταν θεωρητικό, σήμερα πέρασαν στην πρακτική εφαρμογή. Αναφερόμαστε στους Πυροσβέστες του νησιού μας, που σταδιακά πέρασαν όλοι από εκπαίδευση, όσον αφορά την 



συμπεριφορά και τις ενέργειες τους σε τροχαία ατυχήματα και ειδικά στον απεγκλωβισμό ανθρώπων. Βοηθητικό ρόλο έπαιξαν εδώ δέκα σαράβαλα Ι.Χ. που έγιναν στα υπόστεγα του Πυροσβεστικού Σταθμού, μέσα πειραματισμού, αφού οι Πυροσβέστες, εκτελώντας τις κινήσεις τους σε διάφορα σενάρια, έκαναν τα αποσυρμένα Ι.Χ. βίδες στην κυριολεξία. 

Δεν ησυχάζουν οι Πυροσβέστες αφού και την ώρα, που είναι εκτός βάρδιας εκπαιδεύονται.“Αυτή την περίοδο, μας είπε ο Ιάκωβος Αρχοντάκης, Διοικητής Πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, εκπαιδευόμαστε για επεμβάσεις σε οχήματα, όπου μετά από τροχαία ατυχήματα, έχουμε εγκλωβισμούς ατόμων μέσα σ’ αυτά. Η μέριμνα μας είναι να φτάσουμε ταχύτατα και πριν ακόμα έρθει το ασθενοφόρον να πραγματοποιήσουμε τον απεγκλωβισμό χωρίς ή δυνατόν να δημιουργήσουμε ούτε γρατζουνιά στους ήδη τραυματίες, που βρίσκονται μέσα στα οχήματα. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο αλλά και μάντρες αποσυρόμενων ήδη οχημάτων, που μας τα διέθεσαν με αποτέλεσμα να τα κάνουμε φύλλο και φτερό αλλά στην ουσία να εκπαιδευτούμε κάτω από πραγματικές συνθήκες και όχι θεωρητικά. Νομίζω ότι τα καταφέραμε σήμερα καλά και μακάρι να είμαστε… αχρείαστοι.


alithia.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια