Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπλόκα, τρακτέρ και χυμένο γάλα

Κινητοποιήσεων συνέχεια για αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι... ανοιγοκλείνουν εθνικές οδούς και ετοιμάζονται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, στο
ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου, ενώ έκαψαν μπάλες άχυρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα κυβερνητικά μέτρα. Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα στο οδόστρωμα.
αγρότες

Για τους κτηνοτρόφους, επόμενος σταθμός είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη.
Παράλληλα, αγρότες της Αιγιαλείας έκλεισαν λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, τη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Όπως δήλωσαν, η νέα εθνική οδός θα μείνει κλειστή μέχρι περίπου 2,5-3 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση των αυτοκινήτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.
Στην Ειδομένη, οι αγρότες απέκλεισαν προσωρινά (για περίπου μία ώρα) τη σιδηροδρομική γραμμή. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας προειδοποίησαν την κυβέρνηση, λέγοντας πως «το κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων είναι μόνο η αρχή. Εάν δεν μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα στην κυβέρνηση, έχουμε κι άλλα σχέδια για να σκληρύνουμε τη στάση μας».
αγρότες
Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Επ' αόριστον είναι ο αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα Πράσινα Φανάρια, λίγο πριν από το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρατάχθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο, λόγω της διαμαρτυρίας αγροτών από μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας, που βρίσκεται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας, επί της Εγνατίας οδού.
Αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Επίσης, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων αύριο (Κυριακή) από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό. Με απόφαση της συνέλευσης ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για τον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρη Μόσχο. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, το τρέχον Σαββατοκύριακο «είναι αμφίβολο να συμβεί αυτό» αφού το «μενού» των δράσεων περιλαμβάνει γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα που έχουν στηθεί και ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από φοροτεχνικούς.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ραντεβού στην κοιλάδα των Τεμπών έχουν δώσει για την Κυριακή οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της περιοχής. Η απόφαση ανακοινώθηκε από το βήμα της αγροτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας.
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια