Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση ΕΑΠΣ και ΠΟΕΥΠΣ με τους εθελοντές του Π.Σ

Η συνάντηση είχε ως σκοπό την εξέταση της πορείας του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη και των υφιστάμενων προβλημάτων του εθελοντικού πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων τόσο για την επίλυσή τους όσο για και την ικανοποίηση των λοιπών αιτημάτων του εθελοντικού κλάδου.

 Οι σχετικές επισημάνσεις:
  • Η  επιδεικτική άρνηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Νικολάου Τόσκα να δεχτεί σε συνάντηση το θεσμικό όργανο των Εθελοντών Πυροσβεστών. 
  • Η πενταετής καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των του ατομικού εξοπλισμού και των Μέσων Ατομικής Προστασίας. 
  • Η μη χορήγηση στολής και Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). 
  • Οι εσωτερικές αγκυλώσεις στο Π.Σ., οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη του θεσμού και λειτουργούν ανασταλτικά είτε στην παραμονή αυτών στο Π.Σ., είτε στην προσέλευση συμπολιτών μας να ενταχθούν στον Εθελοντικό κλάδο της πυροσβεστικής οικογένειας.
  •  Η ανάγκη επιχειρησιακής – διοικητικής ενίσχυση των υφιστάμενων εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τοποθέτηση και μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας, διότι ως μοντέλο παρέχει μέγιστο όφελος και για τις τοπικές κοινωνίας και για το ίδιο το Π.Σ. 
  • Από την πλευρά ΕΑΠΣ και ΠΟΕΥΠΣ επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της προσφοράς των Εθελοντών Πυροσβεστών, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο του ενεργού πολίτη, το σημαντικό της συνεισφοράς τους στο πυροσβεστικό έργο και στην προσπάθεια για την αποτελεσματική παροχή πολιτικής προστασίας. Πέρα από αυτά εξάρθηκε η διαχρονική συνεισφορά του συνδικαλιστικού οργάνου των Εθελοντών Πυροσβεστών στις αγωνιστικές δράσεις των επαγγελματιών συναδέλφων τους, αλλά και την κοινή θέληση όλων για την εξέλιξη του Π.Σ. σε ένα σύγχρονο οργανισμό, που να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της σύγχρονης επικινδυνότητας που στοχεύει καθημερινά την ομαλή ροή της ζωής των Ελλήνων πολιτών.
Τέλος στην συνάντηση καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση της ενημερωτικής ημερίδας με τίτλο “Πνευμονολογικές Παθήσεις Πυροσβεστών” που θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια