Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η προκύρηξη της κατάληψης στο υπουργείο υγείας για το κολαστήριο

Αναδημοσίευση από το Indymedia: Για ακόμα μία φορά καλούμαστε να φέρουμε στο προσκήνιο έναν αγώνα που δεν έληξε ποτέ. Το Κολαστήριο Άγιος Παύλος –«ιατρική πτέρυγα» των φυλακών
Κορυδαλλού– δεν έπαψε ποτέ να στερείται βασικών προϋποθέσεων για να μπορεί να καθίσταται βιώσιμο και εν δυνάμει ανθρώπινο (όσο ανθρώπινο μπορεί να είναι ένα περιβάλλον μέσα στην συνθήκη του εγκλεισμού).

Ο αγώνας που διεξάγεται από την πλευρά των κρατουμένων στο Κολαστήριο του Κορυδαλλού αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φύσης της κυριαρχίας. Έρχεται να συμπληρώσει ένα ψηφιδωτό βασανισμών μεταναστών και μεταναστριών, την εκπόρνευση αιχμαλώτων μεταναστριών από τα κρατητήρια, την απομάκρυνση των τέκνων τους, τους πολυάριθμους εκδικητικούς βασανισμούς των πολιτικών κρατουμένων και των οικογενειών τους, τη συνεχή υποτίμηση της «περιττής» και μη παραγωγικής ανθρώπινης ζωής, τη συστηματική εξόντωση όλων των απόκληρων ετούτης της «καθαγιασμένης» κοινωνίας.

Η τωρινή κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τον ρόλο της ως δόγμα εξουσίας, συνεχίζει την πορεία των προκατόχων της με αμείωτο ρυθμό. Αν και χρησιμοποίησε προεκλογικά το Κολαστήριο ως αιχμή του δόρατος στον αγώνα της να καρπωθεί έναν ανθρωπιστικό μανδύα που θα έπειθε κάλλιστα τα βρεφικά μυαλά των υποταγμένων ψηφοφόρων να της χαρίσουν την πολυπόθητη ψήφο, μετεκλογικά διατήρησε την ίδια απάθεια και αδιαφορία επί του θέματος που χαρακτήριζε κάθε κυβέρνηση πριν από αυτήν.

Όχι πως μας εκπλήσσει. Κάθε εξουσιαστής καρποφορεί τον ίδιο δηλητηριώδη καρπό, αυτόν της καθυπόταξης και υποδούλωσης κάθε ενός και κάθε μίας μας για την επικράτηση και εγκαθίδρυση της παντοδυναμίας του.

Τα στοιβαγμένα κορμιά των ασθενών στην κατά την κυβέρνηση «ιατρική πτέρυγα» των φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στοιχειώδη παρουσία υγιεινής, συνθέτουν την εικόνα ενός σύγχρονου κρεματορίου.

Ως αναρχικοί είμαστε πεπεισμένοι πως η απάθεια απέναντι στην εν λόγω κατάσταση θα λειτουργούσε μόνο καταλυτικά στη διόγκωση και διάχυσή της σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός φυλακής.

Η κρατική λαίλαπα γυρίζει πάνω από τα κεφάλια μας. Εμείς επιλέγουμε να μη σταθούμε άπραγοι περιμένοντας τη σειρά μας στην καρμανιόλα, εμείς επιλέγουμε την αντίσταση στο εδώ και στο τώρα. Γιατί αύριο θα είναι αργά.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων στο Κολαστήριο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια