Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ήθελαν να «αρπάξουν» την περιουσία 85χρονου με άνοια-Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο € και δεκάδες ακίνητα στο στόχαστρό τους

Κύκλωμα, που επιχείρησε να κατασπαράξει τη μεγάλη περιουσία ενός 85χρονου, συνταξιούχου κατασκευαστή, ο οποίος πάσχει από άνια, φαίνεται πως είχε στήσει ο λογιστής του με την Ουκρανή
οικιακή βοηθό του, αλλά και με τη συμμετοχή δικηγόρου και συμβολαιογράφου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες στον 59χρονο λογιστή, την ώρα που πήγε να παραλάβει μία επιταγή, ύψους 10.000€, για την οποία είχε προσκομίσει πλαστή εξουσιοδότηση. Σε αυτή φέρεται να τον εξουσιοδοτεί ο 85χρονος, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα για έξοδα νοσηλείας.
Η τράπεζα, όμως, γνωρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος στερείται δικαιοπρακτικής ικανότητας, λόγω προβλημάτων υγείας, είχε ενεργοποιήσει «συναγερμό» σε κάθε κίνηση του λογαριασμού του και ο διευθυντής του υποκαταστήματος ενημέρωσε τις αρχές.
Κατά την έρευνά τους οι αστυνομικοί, είδαν ότι ο 85χρονος ουσιαστικά έχει μυαλό μικρού παιδιού. Τους έλεγε, χαρακτηριστικά, ότι είναι 18 ετών και ότι κάνει ποδήλατο. Ταυτόχρονα, όμως, είδαν ότι μόνο σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς έχει καταθέσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ και σχεδόν τριάντα ακίνητα.
Επίσης, είδαν ότι μία 67χρονη, που επίσης κατηγορείται, είχε συντάξει ως συμβολαιογράφος ειδικό ανέκκλητο πληρεξούσιο, με το οποίο ο ηλικιωμένος εξουσιοδοτεί 48χρονο, ως δικηγόρο του, προκειμένου να προβεί στην αγορά ακινήτου, ιδιοκτησίας μία 50χρονης, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχές, βασικό ρόλο στην υπόθεση έπαιζε και η 55χρονη οικιακή βοηθός του ηλικιωμένου. Εκτός από τον 59χρονο λογιστή, τα υπόλοιπα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Μανώλης Ασαριώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια