Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο μοντέλο αστυνόμευσης θέλει η Κατεχάκη με τα 12 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε

Τη Δευτέρα δημοσιεύθηκε τελικά η έγκριση ευρωπαϊκού κονδυλίου για την αγορά οχημάτων από την Ελληνική Αστυνομία, ενός κονδυλίου, που είχε εγκριθεί κατά το παρελθόν για την αγορά καμερών
στα βόρεια σύνορα της χώρας, για τον έλεγχο των μεταναστών. Μόνο που πλέον δεν χρησιμοποιούν τα βόρεια σύνορα οι μετανάστες, για να περάσουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πηγές της Λεωφόρου Κατεχάκη με αυτά τα χρήματα πρόκειται να αγορασθούν κυρίως μοτοσικλέτες και εννιαθέσια βανάκια, αλλά και περιπολικά. Στόχος της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας -όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης του bloko.gr- είναι να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, περισσότερο ευέλικτο και με άμεση ανταπόκριση.

Το νέο μοντέλο βασίζεται σε αμερικανικά πρότυπα, με μονάδες άμεσης ανταπόκρισης τους μοτοσικλετιστές και σε δεύτερο χρόνο την επέμβαση των αστυνομικών με τα βαν, που θα έχουν και μεγαλύτερη δύναμη πυρός.

Υπό σκέψη, πάντως, φαίνεται να είναι και κάποιες αλλαγές ακόμα και στα ΜΑΤ. Ενδεχόμενα κάποια από τα εννιαθέσια λεωφορεία να επανδρωθούν με αστυνομικούς της ΥΑΤ, προκειμένου να επεμβαίνουν εκεί όπου δεν χωρούν οι... κλούβες.

Στόχος, μάλιστα, φαίνεται ότι είναι να μην συνεχίσουν να υπάρχουν οι κλούβες στο κέντρο της Αθήνας, ως στατική φύλαξη, αλλά να χρησιμοποιούνται μόνο σε πορείες και επεισόδια.

Μανώλης Ασαριώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια