Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύγχρονος τρόπος ζωής: Τι προβλήματα προκαλεί στους άνδρες μετά τα πρώτα –ήντα;


Οι άνδρες μόλις περάσουν τα πρώτα -ήντα και μετά είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας, τα οποία επιτείνει και το σύγχρονο life style.

Έτσι η απαιτητική καθημερινότητα, με τις πολλές ώρες καθισιού και η ελάχιστη σωματική κίνηση, που για να χαλαρώσει κάποιος θέλει να πιει τα ποτά του και να φάει μπροστά από την τηλεόραση, είναι προπομπός σοβαρών καταστάσεων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Έρευνα του Public Health England (PHE) έδειξε ότι το 83% των ανδρών, ηλικίας από 40 έως 60 χρόνων, είτε καταναλώνει πολύ αλκοόλ, είτε δεν ασκείται καθόλου, είτε έχει παραπανίσια κιλά (στην περιοχή της κοιλιάς ως επί το πλείστον).

Ειδικότερα για την έλλειψη άσκησης Βρετανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 9 στους 10 άνδρες (87%) και 8 στις 10 γυναίκες (79%) έχουν... τσακωθεί με το περπάτημα και με το γυμναστήριο κι αυτό έχει εμφανή αποτελέσματα στη σιλουέτα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις ηλικίες των πρώτων -ήντα διπλασιάζονται και τα ποσοστά του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιαγγειακών.

«Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην υγεία του έθνους και τα άτομα μέσης ηλικίας υφίστανται τις συνέπειες περισσότερο» δήλωσε ο καθηγητής Sir Muir Gray, κλινικός σύμβουλος για την εκστρατεία του ΡΗΕ για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σας.

«Πάνω από 15 εκατομμύρια Βρετανοί δυσκολεύονται να ζήσουν υγιεινά, λόγω των πολλών ωρών απασχόλησης στο γραφείο. Αλλά, αν κάνουν μερικές μικρές αλλαγές, θα έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία τους και αργότερα στη ζωή τους γενικότερα».

Φυσικά αυτά τα ευρήματα δεν ισχύουν μόνο για τους Βρετανούς, αλλά και για τους Έλληνες.



Πηγή: healthmag.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια