Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η προσπάθεια των αρχών για τη μείωση του πάγου σε περιοχές του Καναδά, οδήγησε σε ένα παράξενο φαινόμενο. Ποιο είναι αυτό;


Η χιονόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ένα επικίνδυνο στρώμα πάγου. Στα πλαίσια της προσπάθειας των καναδικών αρχών για τη μείωση του πάγου σε όλους τους δρόμους της επαρχίας Αλμπέρτα στον Καναδά, δημιουργήθηκε ένα περίεργο φαινόμενο.

Καθώς οι αρχές ρίχνουν αλάτι στο δρόμο ώστε να ελαττώσουν την πιθανότητα δημιουργίας πάγου, μετατρέπουν τα αυτοκίνητα σε περιπλανώμενα αλμυρά παγωτά για τους ταράνδους της περιοχής. Με τα περισσότερα φυτά να έχουν παγώσει, οι τάρανδοι ψάχνουν να φάνε οτιδήποτε είναι διαθέσιμο στις απέραντες παγωμένες εκτάσεις.


Από την εκκίνηση σχεδόν της συνήθειας να ρίχνουν αλάτι στο δρόμο για να μην παγώνει, οι τάρανδοι ανακάλυψαν ότι τους αρέσει να γλείφουν το μαζεμένο αλάτι σε σημαντικές ποσότητες από τους προφυλακτήρες των αυτοκίνητων, όταν αυτά φυσικά βρίσκονται σε στάση.

Είναι θαυμαστό, ότι αυτή η πρακτική μεταφέρεται και στις νέες γενιές ταράνδων όπως βλέπουμε στο χαρακτηριστικό βίντεο, που μια νεαρή μαμά τάρανδος, μαθαίνει το μικρό της που να βρίσκει συμπυκνωμένο αλάτι.



Πηγή: gazzetta.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια