Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όχι άλλη φύλαξη στόχων με στόχους τους αστυνομικούς, Κείμενο αγανάκτησης αστυνομικού

Σε καταχώρηση του bloko.gr στο facebook ανακοίνωσης της ένωσης Αθηνών με τίτλο "Αρνούνται να περάσουν νόμο που να λύνει τα χέρια της Αστυνομίας", αστυνομικός της
νοτιοανατολικής Αττικής που υπογράφει ως Evangelos Universalis, "κατέθεσε" προχθές το καταπίστευμα της εμπειρίας και της αγανάκτησης του.


"Απο σήμερα η υπηρεσία μου ανέλαβε εκ νέου τη φύλαξη ενός "στόχου" που βρίσκεται στην περιοχή δικαιοδοσίας μας.
Ως συνήθως πρόκειται για την οικεία πολιτικού προσώπου, που κάποιοι έκριναν πως για κάποιους λόγους χρήζει προστασίας.
Προστασία σε αυτές τις περιπτώσεις σημαίνει 24ωρη φρούρηση, πέραν της όποιας προσωπικής φρουράς παρέχεται στο κατά περίπτωση πρόσωπο απο την Αστυνομία.

Εννοείται πως αρκεί γι'αυτό η εξεύρεση του απαραίτητου αριθμού αστυνομικών που θα διατεθούν για αυτό το σκοπό. Μια διαταγή. Τίποτε άλλο. Δεν εξετάζεται ούτε αν οι υπηρεσίες που διατάσσονται έχουν επαρκή προσωπικό (είναι αυτονόητο πως πάντα έχουν περίσσεια) αλλά ούτε αν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, όπως αλεξίσφαιρες σκοπιές.
Έτσι λοιπόν απο τη μια μέρα στην άλλη μπορεί σε μια ολόκληρη περιοχή, με χιλιάδες κατοίκους, να μην υπάρχει καμία δυνατότητα για περιπολία αστυνομικών απο το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα αλλά ένα σπίτι φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

Εννοείται πως η ασφάλεια αυτού του φυλασσόμενου προσώπου είναι σημαντικότερη από οποιουδήποτε άλλου, τόσο πολίτη όσο και αστυνομικού. Καθώς ενώ εκείνος απολαμβάνει της ασφάλειας της οικείας του,οι αστυνομικοί που διατίθενται προς τούτο βρίσκονται κυριολεκτικά εκτεθειμένοι στις ορέξεις όποιων...

Συνηθίζεται λοιπόν αντί, εφόσον αποφασίστηκε η φύλαξη ενος κτιρίου, να τοποθετηθεί έξω απο αυτή σκοπιά που να παρέχει άνεση και προστασία στον αστυνομικό-σκοπό, να διατίθεται σε αυτόν ένα περιπολικό όχημα!!!
Μπορεί να αντικαταστήσει ένα περιπολικό όχημα μια σκοπιά;;;
Πόσο εκτεθειμένος είναι ο εκάστοτε αστυνομικός σκοπός;;;
Πως δύναται να αντιδράσει ο διατιθέμενος αστυνομικός σε αυτές τις ενέργειες της υπηρεσίας του που αν μη τι άλλο θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και ζωή;;;

Χθες πραγματοποιήθηκε επίθεση εναντίον αστυνομικών,σκοπών κτιρίου.
Θυμόμαστε όλοι μας πάμπολλα ανάλογα περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα ακομα και τη δολοφονία συναδέλφων.
Έως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις καταστάσεις;;;
Καλώ όλους τους συναδέλφους και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, να πάρουν θέση ΤΩΡΑ, πριν να είναι αργά."





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια