Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι γίνεται με τα ισοδύναμα;

Στο θέμα των ισοδυνάμων για να μην "παγώσουν" οι μισθολογικές ωριμάνσεις επανέρχονται με επιστολή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας οι εκπρόωσποι της ΠΟΕΠΛΣ:




Προς: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
Κοιν: 1. Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κ.Θεοτοκά Ιωάννη
2. Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο
Θέμα: «Ισοδύναμα μέτρα για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών»
Όπως είναι γνωστό, με το άρθρ. 236 του ν.4389/2016, ανεστάλη κάθε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή όσων αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια για τη διετία 2017-2018.
Η ανωτέρω διάταξη δε θα εφαρμοστεί για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μόνο σε περίπτωση κατά την οποία το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προσδιορίσει δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1.1.2017.
Η Ομοσπονδία μας από την ψήφιση του νόμου πραγματοποίησε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τις οποίες είχε λάβει δεσμεύσεις για τη μη εφαρμογή του «παγώματος» στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ληφθούν εκείνα τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που υπέστησαν όλοι οι ένστολοι το 2012, αναμένουμε την οριστική επίλυση του θέματος, προκειμένου οι συνάδελφοί μας να μην υποστούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος                               ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια