Ο σκύλος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην βομβιστική επίθεση της Σμύρνης τον περιμένει να «γυρίσει»

Ένας σκύλος, τον οποίο φρόντιζε ο αστυνομικός Φετχί Σεκίν, που επί δέκα χρόνια υπηρετούσε στην είσοδο του δικαστηρίου της Σμύρνης στην Τουρκία, περιμένει ακόμα στο ίδιο σημείο το αφεντικό του να γυρίσει... Ο 43χρονος Σεκίν, που τα τουρκικά μέσα αποκαλούν «ήρωα», έχασε την ζωή του στις 5 Ιανουαρίου, όταν μαζί με συνάδελφό του συγκρούστηκε με δύο τρομοκράτες που ανατίναξαν αυτοκίνητο - βόμβα έξω από το δικαστήριο.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών ενώ κατά την συμπλοκή σκοτώθηκε ο Σεκίν και ένας δικαστικός υπάλληλος και τραυματίστηκαν δέκα άτομα. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Κάμερες ασφαλείας της περιοχής δείχνουν κατά την διάρκεια της συμπλοκής ο σκύλος του Σεκίν, ο Ζεϊτίν, να τρέχει μαζί με τον αστυνομικό που προσπαθούσε να εμποδίσει τους δράστες. Φίλοι του αστυνομικού δήλωσαν ότι ο Σεκίν αγαπούσε τα ζώα όσο και τους ανθρώπους και ο Ζεϊτίν ήταν ένας αδέσποτος σκύλος που είχε υπό την προστασία του ο άτυχος αστυνομικός.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο δικαστήριο της Σμύρνης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο τηλέφωνο με την χήρα του αστυνομικού, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Έλαζιγ και της εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Ο Ερντογάν τόνισε ότι ο αστυνομικός θυσιάστηκε για να μην γίνει μεγαλύτερη αιματοχυσία καθώς πιστεύεται ότι οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να εισέλθουν στο δικαστήριο και να σκορπίσουν τον θάνατο.
Ο σκύλος του αστυνομικού, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, παραμένει ακόμα στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.
 
πηγή: Πρώτο Θέμα