Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Σφίγγει» ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τον Σώρρα - Σοφός: Μπορεί να λειτουργεί και ως εγκληματική οργάνωση

Τρεις δικογραφίες με κεντρικό άξονα τη δράση του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίες ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, μπαίνουν στην τελική ευθεία της διερευνησή τους.


Από την οικονομική αστυνομία ερευνήθηκε αδίκημα που συνδέεται με την προτροπή της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου από την οικονομική αστυνομία και ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο της συλλογής καταθέσεων και στοιχείων. Ο φάκελος θα συμπληρωθεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής  για το θέμα στον Άρειο Πάγο. 
Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας.
Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα. 
Τέλος ο επιθεωρητής του Αρείου Πάγου μετέβη στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή της επίμαχης εξουσιοδότησης από υπάλληλο του δημοσίου.
Η υπόθεση που φέρεται να οδεύει προς το αρχείο αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα.
Εισαγγελικές πηγές επισημαινουν ότι η επίμαχη προκαταρκτική δεν στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση Σώρρα. 

Σοφός για Σώρρα: Μπορεί να λειτουργεί και ως εγκληματική οργάνωση

Νέες διαστάσεις δίνει στην υπόθεση της δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα ο συνήγορος της οικογένειάς της, Θέμης Σοφός, ο οποίος ανέφερε πως η λειτουργία της οργάνωσης «Ελλήνων Ελευσις» του Αρτέμη Σώρρα μπορεί να είναι και εγκληματική.
Ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, αποκάλυψε πως η δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα έγινε κατά το διάστημα που η αδικοχαμένη δήλωνε την αρνητική της εικόνα για τα όσα διαδραματίζονται στην οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα «Ελλήνων Έλευσις».
Μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε:
«Το θύμα ήταν μέλος της οργάνωσης Ελλήνων Έλευσις, αργότερα αποχώρησε και είχε εκδηλώσει αρνητική εικόνα για όσα διαδραματίζονται στην Οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα. Έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες από πολίτες που όταν ήθελαν να φύγουν από την οργάνωση φαίνεται να έχουν υποστεί βιοπραγίες. Πρέπει να ελεγχθεί η οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες ενδεχομένως να μιλάμε ακόμα και για εγκληματική οργάνωση».
Μίνα Μουστάκα - newpost.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια