Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με κάθε επισημότητα ο Εορτασμός των Θεοφανίων στο Ρέθυμνο και στο Φράγμα Ποταμών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Λόγω της βροχής ωστόσο η καθιερωμένη λιτανευτική πομπή, από την Μητρόπολη έως το Λιμάνι δεν πραγματοποιήθηκε φέτος.
Περίπου 12 ήταν οι νεαροί κολυμβητές που βούτηξαν στα νερά του Ενετικού Λιμανιού, ενώ το σταυρό έφερε πρώτος στην επιφάνεια ο αστυνομικός Θεοφάνης Πατέντας ο οποίος μπορεί φέτος να βούτηξε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, ωστόσο συνηθίζει να το κάνει στη γενέτειρά του την Πάτρα. Για τον ίδιο ήταν η δεύτερη φορά που πιάνει το σταυρό και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και αγάπη.
Στον καθαγιασμό των υδάτων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δανδουλάκης.
Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή , ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.
Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων και στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου και το σταυρό έφερε πρώτος στην επιφάνεια, ήταν ο Γιώργος Κεχαγιαδάκης.
Νωρίτερα το πρωί στη Μητρόπολη Ρεθύμνου τελέστηκε θεία λειτουργία και δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο.
GOODnet.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια