«Ξέρω τι κατεβάζεις στο Διαδίκτυο»: Αυτό ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει συγκεκριμένη ιστοσελίδα


Mία νέα ιστοσελίδα με το όνομα: «Ξέρω τι κατεβάζεις στο Διαδίκτυο» ισχυρίζεται ότι έχει την ικανότητα να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις μας που σχετίζονται με τη λήψη αρχείων στο Torrent, σύμφωνα με τον Independent.

Η ιστοσελίδα θα συλλέγει πληροφορίες από όλο το Διαδίκτυο, οι οποίες θα είναι σε θέση να φανερώσουν τι κατεβάζουν οι χρήστες του. Και μπορεί αυτό από τη μία να ακούγεται βολικό για παρέες που θέλουν να μοιράζονται κατά έναν πιο εύχρηστο κι άμεσο τρόπο τις συνήθειές τους, από την άλλη όμως αυτό σημαίνει ότι όλες οι δραστηριότητές μας στο Torrent, συμπεριλαμβανομένων και του παράνομου κατεβάσματος αρχείων θα βρίσκονται πλέον σε κοινή θέα.

Το συγκεκριμένο εργαλείο λειτουργεί εξετάζοντας τη διεύθυνση IP (Ip address - Internet Protocol address), δηλαδή το μοναδικό αριθμό που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών. Και μπορεί οι χρήστες του Torrent, μέχρι πρότινος να ένιωθαν ασφαλείς καθώς οι κινήσεις τους παρέμεναν στο «σκοτάδι», τα πράγματα πλέον φαίνεται να αλλάζουν με το λειτουργικό σύστημα της ιστοσελίδας «Ξέρω τι κατεβάζεις στο Διαδίκτυο».

Η εν λόγω ιστοσελίδα περιέχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει τη διεύθυνση IP των χρηστών μέσω συνδέσμων που έχουν ανταλλάξει οι τελευταίοι σε προσωπικές συζητήσεις -όπως για παράδειγμα στο τσατ του Facebook- με τους φίλους τους. Mόλις εντοπιστεί η διεύθυνση IP του εκάστοτε χρήστη, τότε η ιστοσελίδα θα μπορεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ να βρει όλα τα αρχεία που έχετε κατεβάσει.

Σημειώνεται ότι παρόμοια εργαλεία χρησιμοποιούν ήδη οι δισκογραφικές εταιρείες καθώς και οι εταιρείες παραγωγής ταινιών, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσοι κατεβάζουν παράνομα στο Torrent αρχεία με τα πνευματικά τους δικαιώματα.Πηγή: huffingtonpost.gr