Συνδύασε ιδανικά τη γραβάτα με το πουκάμισό σου για κάθε περίσταση!


Ακόμη και αν η δουλειά σου απαιτεί να φοράς κάθε μέρα γραβάτα και πουκάμισο, το πώς θα το καταφέρεις να το κάνεις, σίγουρα δεν είναι μια εύκολη δουλειά.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν το πουκάμισο και η γραβάτα δεν αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σου.

Για το πρόβλημα αυτό, όμως, μία είναι η βασική λύση. Να αρχίσεις να παίρνεις λίγο τοις μετρητοίς τη μόδα και το στυλ και να κάνεις δημιουργικούς συνδυασμούς στο ντύσιμό σου, όταν αυτό επιβάλλει γραβάτα, πουκάμισο και σακάκι.

Αρχικά είναι πολύ βασικό να θυμάσαι ότι πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στη γραβάτα σου και να αγοράσεις πάντα καλά κομμάτια και ότι, σε όποιο συνδυασμό και αν θέλεις να καταλήξεις, η γραβάτα θα πρέπει να είναι πάντα έναν τόνο πιο σκούρα από το πουκάμισο σου.

Επίσης, αν θέλεις να μην τραβάει όλη την προσοχή η γραβάτα σου αλλά το σύνολο, μπορείς να επιλέξεις ματ υφάσματα με διαφορετικές υφές, μιας και οι γυαλιστερές τραβάει το μάτι.

Γραβάτα για λευκό πουκάμισο

Τα λευκά πουκάμισα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία, μιας και ταιριάζουν με όλα σχεδόν τα χρώματα. Μπορείς επίσης να παίξεις με όποιο σχέδιο και όποια υφή θέλεις, καθώς όπως είπαμε είναι το πιο εύκολο χρώμα.

Γραβάτα για μπλε πουκάμισο

Τώρα όσο για τα ανοιχτά μπλε πουκάμισα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο πιο σκούρο μοτίβο. Για παράδειγμα μία πλεκτή navy γραβάτα ή ακόμη καλύτερα πουά. Επίσης, το πορτοκάλι είναι ένα συμπληρωματικό χρώμα και μια πιο σκούρα απόχρωσή του μπορεί να κάνει τον ιδανικό συνδυασμό με ένα γαλάζιο πουκάμισο.

Επιπλέον, το κίτρινο και το κόκκινο είναι αντίθετα από το μπλε, οπότε αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις μπορείς να επιλέξεις κάποιο μπορντό ή μουσταρδί.

Όσο για ένα πιο εκλεπτυσμένο επίσημο ντύσιμο, μπορείς να επιλέξεις μια πράσινη γραβάτα σε κάποια σκούρα απόχρωση.

Γραβάτα για ροζ πουκάμισο

Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από το μοβ με το ροζ, καθώς είναι παρόμοια χρώματα, οπότε επιλέγοντας ένα βαθύ μοβ χρώμα τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά με την εμφάνισή σου.

Από την άλλη πλευρά το πράσινο είναι ένα συμπληρωματικό χρώμα, όπου αν το επιλέξεις σε μια ματ χακί απόχρωση θα έχεις ένα πολύ τολμηρό look, που θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα.

Τέλος, το μπλε χρώμα είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά λόγω της μεγάλης του αντίθεσης, ειδικά αν είναι σε μια έντονη navy απόχρωση.

Γραβάτα για ριγέ πουκάμισο

Τώρα εδώ όπως καταλαβαίνεις, λόγω του ότι το πουκάμισό σου έχει ήδη ένα έντονο μοτίβο (τις ρίγες), θα ήταν καλό να επιλέξεις κάποια μονόχρωμη γραβάτα και με διακριτικά εώς και καθόλου σχέδια.

Γραβάτα για καρό πουκάμισο

Από την άλλη πλευρά τα καρό πουκάμισα ταιριάζουν μόνο με γραβάτες που έχουν μεγαλύτερα σχέδια, ούτως ώστε να μην χάνονται στο μάτι. Όσο για τα πουκάμισα που έχουν πολύ λεπτό καρό μοτίβο, θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι πιο casual, οπότε για να τα κάνεις να δείχνουν λίγο πιο κομψά φόρεσε ριγέ γραβάτα.

Όπως και να ‘χει όμως η καλύτερη επιλογή στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι μονόχρωμες σκούρες γραβάτες.

Συνδυασμός γραβάτας – πουκάμισου για γάμο

Υπάρχουν πολλοί μοντέρνοι συνδυασμοί γραβάτας πουκάμισου, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, αν θέλεις όμως να έχεις το κατάλληλο ανδρικό ντύσιμο για γάμο, θα πρέπει να προσέξεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς επίσης και το σακάκι που θα φορέσεις.

Συνδυασμός γραβάτας – πουκάμισου για βάφτιση

Φέτος η μόδα για το επίσημο ανδρικό ντύσιμο προτείνει μοτίβα όπως το καρό, το πουά αλλά και το ριγέ σε συνδυασμό με έντονα χρώματα.Πηγή: manslife.gr