Προφυλακιστέες Ρούπα και 25χρονη

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη οι οποίες δέχθηκαν τη συμμετοχή τους στον "Επαναστατικό Αγώνα" όμως αρνήθηκαν να απολογηθούν.  Η Πόλα Ρούπα κατά την έξοδό της
από τα Δικαστήρια φώναξε "Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση" ενώ μαζί με την Αθανασοπούλου μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ. 

Ρούπα και 25χρονη αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή τους σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά τον "Επαναστατικό Αγώνα" ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της:
1. συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.
2. διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων. Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.
Tην ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα τόσο στις τηλεφωνικές επικοινωνίες όσο και στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της 48χρονης.
Σε επιστολη που έδωσαν στη δημοσιότητα η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη, δηλώνουν "επαναστάτριες", λέγοντας ότι δεν έχουν πρόθεση να απολογηθούν για τη δράση τους, και επαναλαμβάνουν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας και δίψας έως ότου το 6χρονο παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη παραδοθεί στους συγγενείς τους.
IMG 0953
IMG 0958

IMG 0955

IMG 0956
IMG 0957
cnn.gr