Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο αυτοκτονίες δραπετών κι ένας μεσεγγυητής, Ιστορίες τρέλας και παραλογισμού στις ελληνικές φυλακές

Το κοινό μπορεί να συνδέει τον Σπύρο Δραβίλα που αυτοκτόνησε όταν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής πέρσι τον Μάιο στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας με τον Θεόφιλο Λαζαράκη που κι αυτός αυτοκτόνησε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, όταν καθηλώθηκε σε κλοιό αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ;

Οι δύο αυτονόητα εύκολες απαντήσεις είναι πως και οι δύο αυτοκτόνησαν μπροστά σε αστυνομικούς και επίσης πως και οι δύο ήταν δραπέτες φυλακών.

Η άγνωστη κοινή μεταξύ τους συνισταμένη όμως που τους δένει με μακάβρια δεσμά, είναι πως και για τους δύο υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο ίδιος μεσεγγυητής προς τη διεύθυνση φυλακών, προκειμένου να αρχίσουν να παίρνουν πενθήμερες άδειες, στη διάρκεια της τελευταίας από τις οποίες δεν επ[έστρεψαν παραβιάζοντας την υποχρέωση τους, αλλά και την υποσχετική τους.

Έτσι όμως, εξέθεσαν και οι δύο το όνομα και το λόγο του ανθρώπου που εγγυήθηκε για την καλή διαγωγή τους και δυστυχώς γι αυτούς οι νόμοι της φυλακής είναι εξοντωτικά σκληροί όταν παραβιαστούν.

Το εξωφρενικό όμως όσο και τραγελαφικό είναι πως εγγυητής υπήρξε βαρόνος της παρανομίας, που για άλλη μια φορά αποδεικνύει τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ λειτουργίας των ελληνικών φυλακών. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια