Καιρός: Κρύο και χιόνια από σήμερα

 http://cdn.e-radio.gr/repository/2016/xionia-aftokinita-1.jpg
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται για σήμερα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ), ασθενείς
χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Για αύριο, Τρίτη (13/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.
Την Τέταρτη (14/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Την Πέμπτη (15/12) προβλέπεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Την Παρασκευή (16/12) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

πηγή: newsbomb