Κλείστε δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ μέσω διαδικτύου


Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν πλέον τη δυνατότητα να κλείνουν μέσω διαδικτύου δωρεάν ραντεβού με γιατρό σε οποιαδήποτε δημόσια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Για την πρόσβαση στο σύστημα χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ, οι κωδικοί για την εισαγωγή στο taxisnet και ο ΑΜΚΑ.

Πάμε να δούμε βήμα-βήμα πώς γίνεται:

Στη σελίδα για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, την οποία ανέβασε η ΗΔΙΚΑ (εδώ), σας εμφανίζει μήνυμα ότι έχετε μπει στην εφαρμογή. Από εκεί επιλέγετε πρόσβαση στην εφαρμογή. 


Εισάγετε τους κωδικούς του taxisnet και στη συνέχεια τον αριθμό του ΑΜΚΑ. 


Συμπληρώνετε τα πεδία ανάλογα με την ειδικότητα που ψάχνετε, την περιοχή που σας διευκολύνει και την ώρα. 


Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και πιο σύνθετη αναζήτηση, επιλέγοντας συγκεκριμένη μονάδα υγείας και γιατρό.


Η υπηρεσία των «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» της ΗΔΙΚΑ, που ξεκίνησε δοκιμαστικά τη στις 7 Δεκεμβρίου, θα είναι σε πλήρη λειτουργία από τις 15/12/2016 και θα ενημερώνεται συνεχώς για τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας.

«Το σύστημα αυτό καλύπτει όλα τα ΠΕΔΥ της χώρας κι έναν σημαντικό αριθμό Κέντρων Υγείας, τα οποία επειδή είναι κυρίως σε αγροτικές περιοχές με πληθυσμό που έχει μάθει να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο μοντέλο και συνήθως χωρίς ραντεβού, έχουν μείνει λίγο πίσω. Σκοπός είναι να μπουν όλοι», δήλωσε στο CNN Greece και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Ανδρουλάκη o αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, υπεύθυνος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας είναι το επόμενο διάστημα να μπουν στο σύστημα με τα ηλεκτρονικά ραντεβού και όλοι οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Μόλις γίνει αυτό οι ασφαλισμένοι θα γνωρίζουν εάν ο γιατρός της προτίμησής τους έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 200 ραντεβού το μήνα και να δουν πότε έχει διαθέσιμο ραντεβού (με τον ΕΟΠΥΥ ή ως ιδιώτης).

Επίσης το σύστημα θα επιτρέπει στον οικογενειακό γιατρό να μπορεί να παραπέμψει έναν ασθενή σε γιατρό ειδικότητας, κλείνοντάς του ο ίδιος ραντεβού.

Με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών ραντεβού οι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να καλούν στα πενταψήφια τηλεφωνικά κέντρα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, και να επιβαρύνονται με 1 ευρώ.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ θα μπορούν να επισκέπτονται τις γραμματείες στις δομές του ΠΕΔΥ και να κλείνουν τα ραντεβού τους εκεί. Από τον Ιανουάριο όμως θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω ΚΕΠ αλλά και μέσω των Κέντρων Κοινότητας.

Υπάρχει επίσης σχέδιο να μπουν σε λειτουργία και τηλεφωνικά ραντεβού χωρίς χρέωση.


Πηγή: cnn.gr