Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Στη Σμύρνη συντελείται ένα θαύμα



Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη
Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, κατά την παραμονή του στην Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος είναι και Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας,έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η τιμή και η συγκίνηση που νιώθω συναντώντας τον νέο μητροπολίτη Σμύρνης είναι δύσκολο να διατυπωθούν με λόγια. Βλέποντας τον κ. Βαρθολομαίο, έναν νέο ιεράρχη του οικουμενικού θρόνου, δεν μπορώ να μην αναλογιστώ τον εθνομάρτυρα Χρυσόστομο, τον τελευταίο μαρτυρικό μητροπολίτη της άλλοτε ακμάζουσας πόλης της Σμύρνης, αυτού του στολιδιού της Μικράς Ασίας.

Πολύ νερό κύλησε στο ποτάμι της ιστορίας. Πολλά άλλαξαν στην πρωτεύουσα της Ιωνίας, που στερήθηκε τον ελληνικό πληθυσμό της μετά από σχεδόν 3 χιλιάδες χρόνια. Η πνευματική συνέχεια, ωστόσο, δεν σταμάτησε. Και σήμερα συντελείται ένα θαύμα, η ανασύσταση της ρωμαίικης κοινότητας. Με την ακαταπόνητη και σοφή καθοδήγηση του Οικονομικού Πατριάρχη, ένας νέος ποιμένας έρχεται να πάρει τη σκυτάλη της δισχιλιετούς παρουσίας της Ορθοδοξίας στην μητρόπολη της μαρτυρικής Σμύρνης. Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο του και στην πνευματική του αποστολή και να γνωρίζει ότι πάντοτε θα βρίσκεται στο μυαλό και στις καρδιές όλων μας».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια