Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Με αυτοθυσία στο καμίνι του καθήκοντος οι Πυροσβέστες!

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος 


του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στον επίσημο εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Στην βράβευση πυροσβεστών και εθελοντών, που ακολούθησε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Χαρακόπουλος κλήθηκε να βραβεύσει τον Πυροσβέστη Τσαμουρτζή Ευάγγελο διότι στις 15 Ιουλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη, κάτω από δυσμενείς συνθήκες λόγω έντονης βροχόπτωσης, απεγκλώβισε από αυτοκίνητο, άτομο που κινδύνευε να χάσει τη ζωή του, όταν το όχημα που επέβαινε παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.



Στο χαιρετισμό του Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ σημείωσε τα εξής: «Μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κοινωνία διατηρεί πάντοτε αισθήματα σεβασμού και εμπιστοσύνης προς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Αδιάκοπα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες προστρέχουν να προσφέρουν την βοήθειά τους, να επιτελέσουν την αποστολή τους. Με αυταπάρνηση και όχι σπάνια ακόμη και με αυτοθυσία πέφτουν οι ίδιοι στο καμίνι του καθήκοντος. 
Και σε αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που οι δομές του κράτους μας έχουν υποστεί σοβαρές ρωγμές, η Πυροσβεστική δεν έχει ούτε κατ’ ελάχιστον υποστείλει τη σημαία της προσήλωσης στο στόχο. Γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας. Θα πρέπει ωστόσο και η Πολιτεία να στηρίξει αυτό το έργο, και να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία έχουν προσφάτως επιδεινωθεί, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών και ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, με μια ορθολογικότερη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και μια δικαιότερη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Κι αυτό είναι κάτι που ως Νέα Δημοκρατία όχι μόνο απαιτούμε σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεσμευόμαστε και να εφαρμόσουμε αύριο ως κυβέρνηση. Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια