Ρομπότ του σεξ: Μελέτη δείχνει ότι μπορεί ακόμη και να σκοτώσει έναν άνθρωπο


Τα ρομπότ του σεξ πιστεύεται ότι θα είναι το απόλυτο παιχνίδι απόλαυσης του μέλλοντος, μετά και την ολοένα μεγαλύτερη «εισχώρηση» της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) σε πολλές πτυχές της ζωής μας.

Οι κριτικοί, ωστόσο, είναι διχασμένοι σχετικά με τα πραγματικά οφέλη των ρομπότ αυτών για τον άνθρωπο.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ένα sex robοt μπορεί στην πραγματικά ακόμα και να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Όταν ένα άτομο αγοράσει ένα τέτοιο ρομπότ για ευχαρίστηση, αυτός /αυτή μπορεί να το παρακάνει και να βλάψει τελικά τον εαυτό του/της, σύμφωνα με τον Oliver Bendel.

Μιλώντας στο Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για την αγάπη και το σεξ με ρομπότ, ο Ελβετός ερευνητής προειδοποίησε το κοινό για τους κινδύνους που αυτό ενέχει για τους ανθρώπους. Αλλά συμφωνεί σε ένα πράγμα, ότι τα ρομπότ του σεξ πρόκειται να εισβάλουν για τα καλά στα υπνοδωμάτια μας.


Ο λόγος για μια τέτοια θανατηφόρα προφητεία είναι ότι σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα ρομπότ δεν κουράζονται. Λέει ότι αν θέματα όπως αυτό δεν αντιμετωπιστούν πριν από την άφιξη των ρομπότ αυτών στις αγορές, θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους στο σημείο της σωματικής εξάντλησης.

Έχει επίσης προειδοποίησε ότι αν τα ρομπότ του σεξ εξακολουθούν να είναι ανεξέλεγκτα, μπορεί να καλύπτουν τους ανθρώπους σε τέτοιο βαθμό που οι άνθρωποι να σταματήσουν να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, κάτι που θα μας οδηγούσε στην εξαφάνιση!

Σκεφτείτε το, ένα πολύ αληθοφανές ρομπότ χωρίς αναστολές και φόβους θα μπορούσε να εκπληρώσει ακόμα και τις πιο αρρωστημένες φαντασιώσεις κάποιου, μειώνοντας την ανάγκη για μια πραγματική ανθρώπινη επαφή.


Ο Musk, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Tesla Motors και του SpaceX και συν-ιδρυτής της PayPal, έχει ξανά και ξανά προειδοποιήσει για τις απειλές της AI. Ο Musk αναφέρει ότι η AI μπορεί να είναι «η μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα». Σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), δαιμονοποίησε αυτού του είδους την τεχνολογία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν συμφωνήσει με τον Musk. Σε μια ερευνητική εργασία, οι ερευνητές έχουν γράψει για τους 12 τρόπους με τους οποίους η AI είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Σκεφτείτε πόσο εύκολα οι εταιρείες τεχνολογίας απορροφούν τα δεδομένα χρήστη. Όπως επισημαίνει ο Bendel, οι μηχανές αυτές μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες αυτές για να σαγηνεύσουν τον άνθρωπο.

Προς το παρόν, ωστόσο, αυτό φαίνεται να είναι ακόμα πολύ μακριά!Πηγή: secnews.gr