Στην κατασκευή μίας «αόρατης» γέφυρας προσανατολίζεται η Κίνα!


Τη μεγαλύτερη στον κόσμο γέφυρα με γυάλινη βάση στην επαρχία Hunan, εντυπωσιακή και συνάμα τρομακτική, αποκάλυψε τον Αύγουστο η Κίνα.

Οι αρχιτέκτονες κάνουν τώρα ακόμα ένα βήμα και το Πεκίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει την επόμενη γέφυρα-υπερπαραγωγή στα επιβλητικά βουνά Zhangjiajie.


Αυτή τη φορά η γέφυρα είναι «αόρατη» καθώς είναι σχεδιασμένη να αφομοιώνεται πλήρως στο τοπίο.

Το κόστος της διάφανης γέφυρας υπολογίζεται στα 4,7 εκατ. ευρώ και την κατασκευή της έχουν αναλάβει τα γραφεία Martin Duplantier Architectes (MDA) και Daqian Landscape Architects, που κέρδισαν το διαγωνισμό.


Θα χρησιμοποιηθεί μέταλλο που καθρεφτίζει το περιβάλλον, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της διαφάνειας, ενώ το δάπεδο θα φτιαχτεί από υλικό που δημιουργεί αντικατοπτρισμούς όταν βρέχεται.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση του κενού, σα να βαδίζει κάποιος στον αέρα, κάτι που αναμφίβολα δεν ενδείκνυται σε όσους φοβούνται τα ύψη.


Λαμβάνοντας υπόψη και αυτούς τους ανθρώπους, η γέφυρα θα κατασκευαστεί σε δύο επίπεδα- το ένα θα έχει τη μορφή έλλειψης και δεν θα έχει διάφανο δάπεδο.

Το δεύτερο θα είναι το πιο «δύσκολο» καθώς το δάπεδο θα φτιαχτεί μόνο από γυαλί προσφέροντας σε όσους τη διασχίζουν άπλετη θέα στο κενό από κάτω.

Στις δύο πλευρές που η εν λόγω γέφυρα θα ενώσει θα υπάρχουν και καταλύματα όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να διανυκτερεύσουν.


Πηγή: newsbeast.gr