Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι αστυνομικοί της Ροδόπης κοντά σε όσους έχουν ανάγκη


«Λόγω των ημερών συγκεντρώσαμε αυτά τα πράγματα για τους συμπολίτες μας, για να έχουν όλοι, όσο το δυνατό, γεμάτο το τραπέζι τους», θα μας πει ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης 


Νομού Ροδόπης, Μιχάλης Σεβδυνίδης, λίγα λεπτά αφότου οι αστυνόμοι ενίσχυσαν με ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια και άλλα υλικά, τους κοινωνικά ευπαθείς δημότες.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης μετέβησαν στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, όπου παρέδωσαν στη μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε εθελοντικά το προσωπικό τους. 


«Η προσφορά τους δείχνει την ...άλλη διάσταση του έργου της αστυνομίας. Σε κάθε επαφή μου με τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας τους λέω αυτό, που μια ευχή της εκκλησίας μας πολύ όμορφα διατυπώνει, ότι δηλαδή είναι βακτηρία (:στήριγμα) και υποστηριγμός για τους ευπαθείς αλλά και με το ήθος τους αποτελούν συμμόρφωση για τους απειθείς», αναφέρει ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος βλέπει το ρόλο της ελληνικής αστυνομίας όχι μόνο ως οργάνου επιβολής της τάξης αλλά ως «ζωντανού» οργανισμού με κοινωνικό ρόλο. 

Ο κ. Παντελεήμων διακρίνει μία αυξητική τάση στην προσφορά τις γιορτινές ημέρες. «Αυτές τις ημέρες, τις οποίες όλοι λίγο περισσότερο θυμόμαστε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, οι αστυνόμοι ήρθαν και, εμπιστευόμενοι το δίκτυο της μητρόπολης και των ενοριών μας, παράδωσαν τα πράγματα. Η εκκλησία θα φροντίσει, ώστε τα πράγματα να πάνε εκεί που πρέπει και να μην φύγει κανείς από την εκκλησία χωρίς να πάρει το μερίδιό του», αναφέρει, ενώ προσθέτει ότι σε καθημερινή βάση πολλοί είναι αυτοί που βοηθούν ανώνυμα. «Πολλοί είναι αυτοί, εκτός από την αστυνομική διεύθυνση, που έρχονται (:ανώνυμα) και καταθέτουν ό,τι ο καθένας μπορεί. Αυτές οι δυσκολίες καταδεικνύουν την ψυχική διάθεση των ανθρώπων, το φιλότιμο των Ελλήνων. Μέσα από αυτό το άνοιγμα και την κένωση της καρδιάς μας, ο ένας για τον άλλο, μπορούμε να γιορτάσουμε με αγάπη και ομόνοια τη μητρόπολη των εορτών, τα Χριστούγεννα», καταλήγει.


Από πλευράς του ο κ. Σεβδυνίδης συμφωνεί, καταλήγοντας στο ότι «η αστυνομία θα είναι πάντοτε κοντά στους συμπολίτες και στην εκκλησία».

Μετά την παράδοση των τροφίμων και των λοιπών υλικών, άνθρωποι δειλά-δειλά πλησίασαν τον χώρο, προκειμένου να ξεκινήσει η διανομή. 

Η μητρόπολη φροντίζει, ώστε η διανομή να γίνει δίκαια και να ικανοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, στο μέτρο του εφικτού.

xronos.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια