Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλήρη έρευνα ζητά η Κούνεβα

Μία υπόθεση δολοφονικής απόπειρας σε βάρος συνδικαλίστριας που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από οκτώ χρόνια και ανατράπηκε διά του εφετείου προς δικαίωση της... εργοδοσίας, εκκρεμεί πλέον
ως προς το αστικό σκέλος της δικαστικής διαμάχης για αίτηση αναίρεσης από το θύμα, που δεν είναι άλλο από την ευρωβουλευτή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Σε ό,τι αφορά το ποινικό της μέρος, η υπόθεση μπήκε άρον άρον στο αρχείο, αφήνοντας σκιές για την πλημμελή διερεύνησή της. Και τώρα έρχεται μία σύλληψη, που ενδεχομένως να σχετίζεται με την επίθεση, αλλά δεν καλείται το θύμα για αναγνώριση. Για να ενταθούν τα ερωτήματα καθώς και οι σκιές ότι μερικά πράγματα στην Ελλάδα συνεχίζουν να λειτουργούν στα... τυφλά. Ως πότε;
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οπως έγινε γνωστό, στις 7 Δεκεμβρίου συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης –το ένα για τη δολοφονία με μια σφαίρα στο κεφάλι 39χρονης τον Μάιο του 2009 σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια και το άλλο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δικηγόρου με ρίψη καυστικού υγρού στο πρόσωπο στις 21/12/2007 τα ξημερώματα στον Νέο Κόσμο– αλλά και μία καταδικαστική απόφαση φυλάκισης τεσσάρων ετών και 26 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Κι ενώ ο συλληφθείς καταζητούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Κούνεβα το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου του 2008.
Ωστόσο η ίδια η κ. Κούνεβα δεν είχε λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση τουλάχιστον μέχρι χθες βράδυ, που επικοινώνησε η «Εφ.Συν.» μαζί της, ενώ, όπως μας δήλωσε, προτίθεται να κινήσει η ίδια τις διαδικασίες σε περίπτωση που δεν ειδοποιηθεί αρμοδίως, όπως επίσης ζητά επιτέλους πλήρη έρευνα και σε βάθος για μια υπόθεση που αφορά όλη την κοινωνία.
«Εμαθα κι εγώ για τη σύλληψη του υπόπτου από τις ειδήσεις. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω αν έχει σχέση με τη δική μου υπόθεση.
»Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν με έχουν καλέσει για αναγνώριση, ούτε από τις δικαστικές αρχές ούτε από την αστυνομία. Θα περιμένω. Αν δεν με καλέσουν, θα πάρω εγώ πρωτοβουλία, μέσω και των δικηγόρων μου.
»Θα ζητήσω να κάνω κι εγώ τη διαδικασία αναγνώρισης. Ετσι είναι το σωστό, γιατί δεν πρέπει να μένουν σκιές», αναφέρει η κ. Κούνεβα και συνεχίζει:
«Ομως, πέρα από το περιστατικό της σύλληψης, που μπορεί να σχετίζεται ή να είναι άσχετο με την επίθεση εναντίον μου, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη αφορμή να ζητήσω από τις δικαστικές αρχές να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσής μου. Πρέπει να γίνει πλήρης έρευνα και σε βάθος. Διότι, δυστυχώς, το 2008, τότε που έγινε η επίθεση, δεν έγινε συστηματική έρευνα.
»Υπήρχαν πολλά κενά, καθυστερήσεις και λανθασμένος προσανατολισμός στην έρευνα. Δεν το ζητάω μόνο για μένα. Είναι θέμα όλης της κοινωνίας να σταματήσουμε τη δράση τέτοιων σκοτεινών κυκλωμάτων, για να μη ζουν οι εργαζόμενοι στον φόβο. Γιατί, δυστυχώς, ξέρουμε ότι κάποιοι εργοδότες, ακόμη και σήμερα, χρησιμοποιούν την υπόθεσή μου για εκφοβισμό».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια