Αιφνιδιαστικά αύριο στην δημοσιότητα τα πόθεν έσχες βουλευτών

Στην δημοσιότητα θα δοθούν αύριο αιφνιδιαστικά , καθώς η Βουλή είναι κλειστή έως τις 3 Ιανουαρίου,  και μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης, οι
δηλώσεις πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων για τις χρήσεις 2013 και 2014.

Πρόκειται για 604 και 807 πόθεν έσχες για τα έτη ’13 και ’14 αντίστοιχα.
Οι δηλώσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της  Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου θα παραμείνουν αναρτημένες στον ιστότοπο της Βουλής για ένα έτος, συγκεκριμένα έως τις 28 Δεκεμβρίου 2017.
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της κ. Χριστοδουλοπούλου, "η δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους", ενώ "σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων".
Στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης μέλη είναι η  κ. Δ. Υφαντή, Αρεοπαγίτης, ο κ. Α Βώρος, Σύμβουλος της Επικράτειας, ο κ. Στ. Λεντιδάκης,  Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ.  Γ. Παντελής, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου και Προέδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ο κ. Θ. Μητράκος,  Υποδιοικητής  της ΤτΕ, ο κ. Αν.  Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, και οι βουλευτές  Σπ. Λάππας, (ΣΥ.ΡΙΖ.Α)., και Κ. Τσιάρας, (Ν.Δ).

Η Επιτροπή ανέθεσε τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014.
Για μη υποβολή δήλωσης παραπέμφθηκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής,  Ε. Μπούκουρας, ενώ για ανακριβές πόθεν έσχες διαβιβάστηκε στον  Εισαγγελέα Εφετών  ο φάκελος του κ. Γεωργίου  Καρατζαφέρη.Μαρία Νταλιάνη
capital.gr