Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει τη Μυτιλήνη

Σπείρα που είχε ρημάξει καταστήματα και επιχειρήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης εξαρθρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης.

 Στη διάρκεια επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε Αλγερινοί ηλικίας από 20 έως 29 ετών, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών.

Στην πράξη, οι συλληφθέντες, συνήθως βραδινές ώρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έμπαιναν σε καταστήματα και επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κυρίως εισόδους ή παράθυρά τους, και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εμπορεύματα.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 19 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο εικοσαήμερο. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι και το ύψος των φθορών που οι δράστες προξένησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και κράνος μοτοσικλέτας, που χρησιμοποιούσαν κατά την παράνομη δραστηριότητά τους.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για διακεκριμένες κλοπές και πρόκληση φθορών, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
 
Η Αστυνομία εξετάζει τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια