Οργή στη Γερμανία εναντίον της Ελλάδας - «Αφήσατε ελεύθερο έναν δολοφόνο»

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Γερμανία για την υπόθεση του νεαρού αφγανού ο οποίος έχει συλληφθεί για την δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο
Φράιμπουργκ. Η οργή είναι μεγάλη κυρίως εναντίον της Ελλάδας αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο το οποίο είχε καταδικαστεί στην χώρα μας πριν από 2 χρόνια για επίθεση εναντίον μιας 20χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα το 2013!
Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο 17χρονος - κατά τους ισχυρισμούς του - αφγανός ο οποίος έχει συλληφθεί για τον βιασμό και την δολοφονία της 19χρονης Μαρίας Λαντενμπέργκερ, όταν είχε συλληφθεί στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια είχε δηλώσει και τότε ότι είναι ανήλικος προφανώς για να δείξουν επιείκεια οι αρχές.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο Χουσεϊν Κ. είχε καταδικαστεί σε 10ετη κάθειρξη το 2014 στην Ελλάδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τότε, είχε επιτεθεί εναντίον 20χρονης στην Κέρκυρα, της είχε αρπάξει την τσάντα και την είχε πετάξει από έναν γκρεμό.


Ο νεαρός, είχε φτάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέκρυρα στο τέλος του Μαϊου του 2013 και τότε είχε κάνει και την επίθεση στην 20χρονη. Η δίκη του είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 και η γερμναική Die Welt αναρωτιέται γιατί ενω του είχε επιβληθεί 10ετης κάθειρξη, τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα αφήνει υπόνοιες ότι σκοπίμως του επέτρεψαν να φύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει στην Γερμανία.

Τότε, ο νεαρός αφγανός έλεγε ότι είναι 17 ετών και σήμερα ισχυρίζεται το ίδιο αν και έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια.

Το γερμανικό περιοδικό Stern, αναφέρει ότι δυο αλλοδαποί οι οποίοι έχουν κάνει αιτήσεις για άσυλο στην Γερμανία ισχυρίζονται ότι ο νεαρός αφγανός είναι εκείνος που έκανε και την επίθεση εναντίον της 20χρονης στην Κέρκυρα και μάλιστα έδειξαν στους συντάκτες του περιοδικού φωτογραφίες οι οποίες το αποδεικνύουν αφού δείχνουν έναν τατουάζ στο σώμα του.

Αναφέρει επίσης ότι οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται με τις ελληνικές για να διαπιστωθεί αν όντως μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο.

Ο βιασμός και η δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Γερμανία αφού αμφισβητείται η πολιτική που ακολουθεί η Μέρκελ στο προσφυγικό. Η 19χρονη φοιτήτρια Ιατρικής κόρη αξιωματούχου της ΕΕ εργαζόταν ως εθελόντρια σε ένα χώρο που φιλοξενούσε πρόσφυγες στο Φράιμπουργκ.

Όπως αποκαλύφθηκε ο πατέρας της στην κηδεία της κόρης του μάζεψε χρήματα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και αυτό έκανε ακόμα πιο δραματική την υπόθεση.

Το θέμα απασχόλησε πολύ την γερμανική κοινή γνώμη αφού κατηγορήθηκε η δημόσια τηλεόραση ARD ότι προσπάθησε να το υποβαθμίσει... 

.