Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμμορία λαθροδιακινητών στα χέρια της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος

Χειροπέδες σε δεκατρία μέλη κυκολώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών πέρασαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Διώξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε κοινή επιχείρηση με την Ομάδα Ειδικών
Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κύκλωμα κανόνιζε τη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, κυρίως μέσω του Έβρου είτε πεζή είτε μέσω σκάφους, και από εκεί σε περιοχή της Άρτας με φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα.
Στη Ράχη της Άρτας, οι αστυνομικοί εντόπισαν την αποθήκη, όπου κρατούσαν τους μετανάστες μέχρι την αναχώρησή τους προς την Ιταλία. Η αποθήκη ήταν γεμάτη με στρώματα, αποσκευές και σακίδια πλάτης, αλλά και τελάρα, που χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες για να χωρίζουν τους χώρους και να μοιάζουν με δωμάτια. Με τις πρόχειρες εκτιμήσεις των αστυνομικών, στην αποθήκη μπορούσαν να φιλοξενηθούν μέχρι εκατό άτομα.

Πηγές ενημέρωσης του bloko.gr αναφέρουν ότι τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής παρακολουθούσαν τους λαθροδιακινητές για περίπου έντεκα μήνες, κατά τους οποίους τα μέλη του κυκλώματος για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν στο τελικό στάδιο της μεταφοράς των μεταναστών από τη χώρα μας στην Ιταλία.

Κατά την τελική επιχείρηση οι λιμενικοί της ΟΕΑ εντόπισαν το σκάφος "Άννα", στο οποίο είχαν επιβιβάσει 33 μετανάστες, υπηκόους Θιβέτ, Πακιστάν και Ινδίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια