Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια τυχαία ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει για τα καλά την καθημερινότητά μας!


Μία έρευνα της Mya Le Thai, η οποία κάνει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, για τον καλύτερο σχεδιασμό των νανοκαλωδίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, την έφερε μπροστά σε μια τυχαία ανακάλυψη που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας.

Αυτή και η ομάδα της, λοιπόν, όπως αναφέρει το Business Insider, δούλευαν στο παραπάνω project, ώσπου, κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η Mya συνειδητοποίησε ότι κατά λάθος δημιούργησε μια μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει για 400 χρόνια!

Η μπαταρία είναι βασικά νανοκαλώδια από χρυσό τα οποία είναι ενσωματωμένα σε ένα ειδικό τζελ από ηλεκτρολύτες. Μετά από πολλές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι η μπαταρία επέζησε για περίπου 200.000 κύκλους φόρτισης μέσα σε διάστημα 3 μηνών.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η μπαταρία δεν χάνει σε κανένα σημείο την απόδοσή της!

Τι σημαίνει αυτό για μας;

Πολύ απλά σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν φορητό υπολογιστή για περίπου 400 χρόνια!

Ο Reginald Penner, καθηγητής χημείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δήλωσε: «Αυτό είναι τρελό! Συνήθως οι μπαταρίες μειώνονται ραγδαία μετά από μόλις πέντε ή έξι χιλιάδες κύκλους, επτά χιλιάδες το πολύ.».

Φυσικά και δεν καταλαβαίνουμε πως ο χρυσός και το τζελ λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και βέβαια γνωρίζουμε, ότι ο χρυσός είναι αρκετά ακριβός και είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση μαζικής παραγωγής της μπαταρίας.

Βέβαια αν η μπαταρία αυτή βγει σε μαζική παραγωγή, η ζωή μας θα αλλάξει για πάντα.


Πηγή: gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια