Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Μας οδήγησαν σε επιχείρηση ως πρόβατα επί σφαγήν» λένε τα μέλη της διμοιρίας Α-513


Μήνυση κατά των αξιωματικών που συντόνισαν την επιχείρηση στα επεισόδια που έγιναν, στις 31 Οκτωβρίου, στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έκαναν μέλη της διμοιρίας Α-513 των
ΜΑΤ, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Κατάγματα και θλαστικά τραύματα έπαθαν οι αστυνομικοί στα χέρια και τα πόδια τους από τις πέτρες και τους τσιμεντόλιθους που πετούσαν οι αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των προσφυγικών πολυκατοικιών.
Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν πως οι ανώτεροί τους τούς οδήγησαν στην επιχείρηση η οποία ήταν προορισμένη να αποτύχει, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.
«Διαταχθήκαμε να ενεργήσουμε άμεσα, χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να σταλούμε ως ''πρόβατα επί σφαγήν'', να εκτεθούμε σε κίνδυνο και να τραυματιστούμε», αναφέρουν στη μήνυσή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Να αποδοθούν ευθύνες στην αστυνομική ηγεσία ζητά με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών από την Εισαγγελία Εφετών,  τον Αρειο Πάγο και τον Νίκο Τόσκα.
Ταυτόχρονα, κατηγορεί την αστυνομική ηγεσία πως εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο, για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά στα επεισόδια αναφέρουν πως παρά τη σφοδρότητα των επιθέσεων, η ηγεσία δεν διέθεσε επιπλέον δυνάμεις, αφήνοντάς τους αβοήθητους απέναντι σε υπεράριθμο και εξαγριωμένο πλήθος.
«Τραυματιστήκαμε όλοι και είναι ευτύχημα που επιζήσαμε», τονίζουν χαρακτηριστικά.

πηγή: antennanews


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια