Ολλανδία: Εξάχρονο αγόρι που πάσχει από καρκίνο συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για άλλα άρρωστα παιδιά


Ένα 6χρονο αγόρι από την Ολλανδία, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενός καρκίνου στον εγκέφαλο, κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να προσφερθεί βοήθεια σε άλλα άρρωστα παιδιά.

Ο Τάιν, που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο το Μάιο, απηύθυνε πριν από μερικές ημέρες την έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να προσφέρει στα άρρωστα παιδιά βάφοντας τα νύχια του και κάνοντας μια δωρεά. «Με την εκστρατεία του (…) ήθελε να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από πνευμονία», εξήγησε η ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS. Ο ίδιος φυσικά αρχικά είχε την ελπίδα πως θα μάζευε απλά μερικές εκατοντάδες ευρώ.

«Ήταν μια τεράστια επιτυχία: ο ντισκ τζόκεϊ Άρμιν φαν Μπίρεν, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και πολλές άλλες διασημότητες έβαψαν τα νύχια τους» για την περίσταση, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.


«Βάψτε τα νύχτα σας, κάντε μια δωρεά και μετά προκαλέστε τρεις φίλους σας να κάνουν το ίδιο», αναφέρεται στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας του Τάιν. Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια του Τάιν έμαθε ότι η χημειοθεραπεία δεν μπόρεσε να μειώσει τις διαστάσεις του όγκου του.

«Σε πείσμα αυτής της άσχημης είδησης, θέλαμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά που κινδυνεύουν να μη φθάσουν καν την ηλικία των έξι ετών», εξήγησε ο πατέρας του, ο Χέριτ. «Είχαμε αυτή την ιδέα μαζί: ο Τάιν ήδη είχε βάψει τα νύχια του μαζί με έναν φίλο και του άρεσε πολύ», παρότι το να βλέπεις «άνδρες να βάφουν τα νύχια τους είναι λιγάκι ταμπού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ολλανδικός Τύπος χαρακτηρίζει το αγοράκι ήρωα. Την Παρασκευή η ταμπλόιντ εφημερίδα AD δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ο ξανθομάλλης μικρός εικονίζεται με αμφίεση υπερήρωα υπό τον τίτλο «Σούπερ Τάιν».


A photo posted by Domien Verschuuren (@domien) on


Πηγή: now24.gr