Λονδίνο: Ενας 25χρονος και η παρέα του μοίρασαν δώρα 2.000 λιρών σε άστεγους- Οι αντιδράσεις [βίντεο]

Μια μεγάλη πράξη αγάπης για τις γιορτές των Χριστουγέννων έκανε ένας 25χρονος ακτινολόγος και η παρέα του στο Λονδίνο μοιράζοντας δώρα 2.000 λιρών σε
200 άστεγους.

Επί τρεις νύχτες ο 25χρονος ακτινολόγος O'Real Killian και οι φίλοι του μοίρασαν τα πακέτα αγάπης σε όλα τις γωνιές του παγωμένου Λονδίνου όπου μένουν άστεγοι, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο Independent.

Τα χρήματα μαζεύτηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όταν έκανε μία ανάρτηση με δωρεές για τους άστεγους και με την υπόσχεση ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα το διπλασιάσει. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε οι δωρεές να ξεπεράσουν τις 100-200 λίρες και η έκπληξη των περίπου 1000 λιρών που συγκεντρώθηκαν σε λίγες ώρες ήταν πολύ μεγάλη.Οπως αναφέρει ο γιατρός μιλώντας στο Indy100, κύριος στόχος ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι τα Χριστούγεννα είναι κάτι περιισσότερο από το να παίρνουμε και να δίνουμε δώρα στους οικείους μας. Είναι και για να βοηθάμε αυτούς που δεν είναι τόσο τυχεροί όπως εμείς.

Γάντια, τρόφιμα, ποτά, μαντηλάκια, γλυκά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, κασκόλ, θερμικές κάλτσες μέχρι και κονσέρβες για σκύλους είχαν τα πακέτα ανθρωπιάς που μοίρασαν στους άστεγους η ομάδα του ακτινολόγου.

Οι αντιδράσεις
Οι αντιδράσεις που συνάντησαν ήταν διαφορετικές, όπως περιγράφει ο O'Real.  Ενας άστεγος φάνηκε ιδιαίτερα νευρικός όταν τον ξύπνησαν και του έδωσαν το δώρο. Οταν άνοιξε τη σακούλα και είδε το περιεχόμενο το πρόσωπό του φωτίστηκε. Ηταν τόσο ευγνώμων και σοκαρισμένος ταυτόχρονα.

Καταλάβαινες ότι δεν του συμβαίνει καθόλου συχνά αυτό. Κάποιοι πράγματι ήταν επιφυλακτικοί και νευρικοί ωστόσο όταν αντιλαμβανόντουσαν ότι είμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε η στάση άλλαζε και η έκφραση ευγνωμοσύνης ήταν πια έκδηλη.


iefimerida.gr