Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο «νόμος Παρασκευόπουλου» απεγκλώβισε τον αφγανό δολοφόνο 19χρονης στη Γερμανία

Με εφαρμογή του νόμου 4322 του 2015 - «νόμος Παρασκευόπουλου» για αποσυμφόρηση των φυλακών, αφέθηκε ελεύθερος _τον Οκτώβριο του 2015_ με περιοριστικούς όρους, ο «μονίμως»

 17χρονος Αφγανός ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης δολοφονίας, προ μερικών ημερών, της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ. Αυτό ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ με τους οποίους επικοινώνησε το «Βήμα» για την υπόθεση που έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία.

Ο 17χρονος (και τότε είχε αναφέρει την ίδια ηλικία) είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2013 από τις αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας γιατί επιτέθηκε, έκλεψε και πέταξε σε γκρεμό, 20χρονη Ελληνίδα φοιτήτρια στη θέση Μουράγια, στην Κέρκυρα. Η άτυχη φοιτήτρια επέστρεφε μόνη από νυκτερινή διασκέδαση και ο Αφγανός την πλησίασε για να της αρπάξει την τσάντα. Ο δράστης πήρε στα χέρια του την τσάντα της, που σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα της 20χρονης. Στη συνέχεια την έσυρε για λίγα μέτρα, την πέταξε στο κενό και εξαφανίστηκε. Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα και το πρόσωπο. Στο σώμα του Αφγανού, τότε, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ναζιστικά σύμβολα. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι «την πέταξα γιατί φώναζε βοήθεια. Τρόμαξα όταν είδα να πλησιάζει ένα αυτοκίνητο την ώρα που είχα πάρει την τσάντα της. Εκείνη συνέχιζε να φωνάζει και για να της κλείσω το στόμα την πέταξα στα βράχια». Επιπλέον μέσω δικηγόρου δήλωνε στους αστυνομικούς «συντετριμμένος από την πράξη του». Συμπλήρωσε δε ότι «ενήργησε υπό καθεστώς πανικού και» όπως είπε, «εάν γύριζε τον χρόνο πίσω δεν θα το ξανάκανε, έχει και εκείνος αδελφές...».

Η 20χρονη φοιτήτρια κατόρθωσε να επιβιώσει και να καταθέσει σαν μάρτυρας το 2014 στην δίκη που ακολούθησε στην Κέρκυρα όπου ο νεαρός Αφγανός καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια «εγκλεισμό» στις φυλακές Ανηλίκων Βόλου. Όμως, λίγους μήνες αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος για να μειωθεί ο αριθμός των κρατουμένων και του επιβλήθηκε να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, όπου φέρεται να διέμενε. Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, εξαφανίσθηκε και πιθανολογείται ότι αναχώρησε με το μεγάλο κύμα μεταναστών από την χώρα. Τα όνομα και τα στοιχεία του Αφγανού καταχωρήθηκαν στο σύστημα Σένγκεν, όμως αυτό δεν φέρεται να εμπόδισε το ταξίδι του στην κεντρική Ευρώπη. Επανεμφανίσθηκε στη Γερμανία με την άγρια δολοφονία, σε ερημική περιοχή, της 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, κόρη αξιωματούχου της ΕΕ που εργαζόταν ως εθελόντρια σε ένα χώρο που φιλοξενούσε πρόσφυγες, στο Φράιμπουργκ. Και σε αυτή την αιματηρή φονική επίθεση, το θύμα αναχωρούσε από διασκέδαση.

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια