Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι δυσκολίες των ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης [vid]


Η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία με δυσκολία κινούνται ακόμη και οι αρτιμελής, πόσο μάλλον τα άτομα με αναπηρία. Στις περισσότερες περιοχές, τα άτομα με αναπηρία κινούνται με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Το ίδιο αφιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία αναδεικνύεται και η Θεσσαλονίκη, καθώς τόσο οι παλιοί δρόμοι όσο και οι καινούργιοι δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κινηθεί απροβλημάτιστα ένα άτομο ΑμεΑ.

Ο Δημήτρης Αντωνίου αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε φορά που αποφασίζει να βγει εκτός σπιτιού μέσω δύο βίντεο που ανέβασε στο youtube, αποκαλύπτοντας τα κακώς κείμενα των ελληνικών πεζοδρομίων.

«Είχα την άτυχη στιγμή πριν από 10 χρόνια να έχω ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Από τότε έμεινα καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Μετά από πολλά χρόνια προσαρμογής μπήκα σε μια διαδικασία να κάνω πράγματα για να ζήσω» τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9fm, ο κ. Αντωνίου.

Ο ίδιος πάντως το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείται με τη συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο: «Έτσι είναι η ζωή». «Πρέπει να κάνω πράγματα για να ζήσω. Έτσι μπήκα στη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου, που είναι μια συλλογή διηγημάτων από προσωπικές εμπειρίες και μια σειρά από σκέψεις και προβληματισμούς εκφρασμένες από λογοτεχνικό περιεχόμενο» επισήμανε ο κ. Αντωνίου.

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι αφιλόξενη σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους για τα ΑμεΑ, ο νεαρός συγγραφέας επισήμανε πως: «Κυκλοφορώ με το καρότσι 10 χρόνια. Γενικά είμαι άνθρωπος με πολύ μεγάλη επιμονή. Ως ένα σημείο για έναν παλιό δρόμο καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Όμως, όταν μιλάμε για καινούργιο δρόμο, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έχει τέτοια προβλήματα. Ένας τέτοιος δρόμος είναι αυτός που ενώνει τη Γ. Παπανδρέου και την Ανδριανουπόλεως με τη Β. Όλγας. Μπορεί να έχει μικρές μπάρες, αλλά ένα καρότσι δεν μπορεί να κινηθεί πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα ένα άτομο ΑμεΑ να διαλέγει την κίνησή του από το δρόμο».

«Αυτά τα προβλήματα τα κατέγραψα σε βίντεο και τα ανέβασα στο διαδίκτυο. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα αυτό δημιουργήθηκε από κακοτεχνία του εργολάβου. Καθημερινά κάνω επισημάνσεις στις υπηρεσίες, αλλά δεν μπορώ να το κάνω κάθε φορά. Αυτό είναι δουλειά των αρμοδίων. Με αυτό που γίνεται, ένα άτομο δεν αποφασίζει να βγει από το σπίτι του. Για να βγω μια βόλτα για καφέ στην παραλία πρέπει να σχεδιάσω τη διαδρομή μου πολλές μέρες νωρίτερα» πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου.

Δείτε παρακάτω τα δύο βίντεο:





Πηγή: zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια