Τζανακόπουλος: Δεν παίρνει αρμοδιότητες της ΕΥΠ ο Παππάς, δεν παρακολουθούμε e-mails πολιτών

Επιμένει η κυβέρνηση ότι δεν περιέρχονται στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στο οποίο προΐσταται ο Ν. Παππάς, αρμοδιότητες της ΕΥΠ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Δ. Τζανακόπουλος, σημειώνει εκ νέου ότι ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, ενώ εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εμμένει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την καλεί να ανασκευάσει.
«Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών» από το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός συστατικός νόμος – τον οποίο η ΝΔ προφανώς ποτέ δεν διάβασε – δεν προβλέπει επουδενί κάτι τέτοιο» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.
Προσθέτει δε πως «αντί να ανασκευάσει, η ΝΔ επιμένει να εντάσσει τους ευαίσθητους τομείς των ατομικών δικαιωμάτων και της εθνικής ασφάλειας στη σταθερή τακτική της για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Θα όφειλε να προσεγγίζει τα συγκεκριμένα θέματα με μεγαλύτερη προσοχή και νηφαλιότητα. Το επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος».
Ο Δ. Τζανακόπουλος διαβεβαιώνει ότι «η Κυβέρνηση προστατεύει απολύτως τόσο τα ατομικά δικαιώματα, τις συνταγματικές ελευθερίες και την ιδιωτικότητα των πολιτών, όσο και την εθνική ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον».
Και καταλήγει: «Η ΝΔ οφείλει, σήμερα κιόλας, να αποσύρει τα όσα διακινεί μέσω των επίσημων της ηλεκτρονικών λογαριασμών επικοινωνίας, εμπλέκοντας τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αλλά εμμέσως και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με δήθεν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και e-mails πολιτών».

iefimerida.gr