Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κ. Μιχαιρίνας: "Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις, Εδώ έχουμε κίνδυνο ζωής..."

Στο Star και στον Bαϊο Σύρρο μίλησε ο Κώστας Μιχαιρίνας, στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ ε.α για τα ΕΚΤΡΟΠΑ που έλαβαν χώρα ανήμερα της «17 Νοέμβρη» στο Πολυτεχνείο, όταν
οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες, αποφάσισαν να αμαυρώσουν την ειρηνική πορεία και να κάψουν τα πάντα στο πέρασμα τους. 182688.jpg
Ο πρώην Αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ, δήλωσε πως «είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις και δεν υπάρχει η διάταξη περί ασύλου», τονίζοντας πως «η κατασκευή εκρηκτικών υλών και βομβών μέσα στο Πανεπιστημιακό άσυλο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Εδώ έχουμε κίνδυνο ζωής, υπέρτατο αγαθό!»
182732.jpg
Στην ερώτηση αν «οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να επέμβουν μέσα εκείνη την ώρα στο Πολυτεχνείο;» ο κύριος Μαχαιρίνας απάντησε:
«Από μόνοι τους όχι!»
182747.jpg
Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε αν «έχουν την υπηρεσιακή ικανότητα να το κάνουν;», ο πρώην Αττικάρχης δήλωσε:
«Το μόνο εύκολο.Οι διμοιρίες είναι τόσο εκπαιδευμένες,το μόνο εύκολο, με τρεις κινήσεις  το Πολυτεχνείο έχει αδειάσει.Αρκεί να υπάρχει η βούληση και η εντολή!»
182737.jpg
Παράλληλα ο Κώστας Μιχαιρίνας είπε στο Star ότι 15 μέρες πριν το Πολυτεχνείο γίνεται ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετέχουν οι πρυτανικές αρχές όπου και καθορίζονται τα μέτρα περιφρούρησης από τους φοιτητές – Πολυτεχνείο και στις 13:00 όταν αποχωρούν από την πόρτα του πολυτεχνείου αναδιπλώνονται οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν τη φρούρηση του ιδρύματος.
182726.jpg
Αυτό δεν έγινε με την κατάληψη της αίθουσας Γκίνη με αποτέλεσμα να προκληθούν όλα τα υπόλοιπα. Είναι καθαρά πολιτική απόφαση και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ (αρχηγός) για να γίνει επέμβαση. Ο υπουργός άλλωστε έχει απόλυτο έλεγχο και πλήρη εποπτεία γιατί βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων.


star.gr

.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια