Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί οι παντρεμένοι φορούν τη βέρα στον παράμεσο;


Για πολλούς ο γάμος θεωρείται κάτι ιερό και ένα σημαντικό βήμα στη ζωή τους. Η τελετή και οι εθιμοτυπικές παραδόσεις διαφέρουν από πολιτισμό σε πολιτισμό, ένα ωστόσο παραμένει κοινό: η βέρα φοριέται στον παράμεσο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Η εκπληκτική θεωρία που παρουσιάζεται στο βίντεο αναφέρει ότι έχει τις ρίζες της στην Κινεζική παράδοση, σύμφωνα με την οποία ο δεσμός του γάμου είναι ο πιο σημαντικός.  

Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, οι αντίχειρες συμβολίζουν τους γονείς, οι δείκτες τα αδέρφια, τα μεσαία δάχτυλα συμβολίζουν τον εαυτό μας, το τέταρτο (όπου μπαίνει η βέρα) συμβολίζει τον ή την σύζυγό μας και τα μικρά δαχτυλάκια συμβολίζουν τα παιδιά μας.

Τώρα προσπαθήστε, όπως είναι ενωμένα τα δάχτυλα σου, να τα ανοίξετε.  Οι αντίχειρες ανοίγουν, καθώς οι γονείς κάποια στιγμή θα φύγουν από τη ζωή. Οι δείκτες ανοίγουν καθώς τα αδέρφια έχουν τη δική τους ζωή, το ίδιο και τα μικρά δάχτυλα, καθώς και τα παιδιά θα φύγουν να ζήσουν τη δική τους ζωή. Δεν μπορείτε, όμως να ανοίξεις τα δάχτυλα που μπαίνει η βέρα καθώς με τον ή τη σύζυγό σας, θα μείνετε ενωμένοι για μία ζωή.

Δείτε το βίντεο εδώ


Πηγή: fanpage.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια