Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κομπίνες με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Κομπίνες με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων ανακάλυψαν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας, που συνέλαβαν τέσσερα άτομα. Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της σπείρας τουλάχιστον από το 2015, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες που είτε είχαν αναρτήσει ηλεκτρονικές αγγελίες προς πώληση αυτοκινήτων είτε αναζητούσαν σε αυτές οχήματα για αγορά.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση εξαπάτησης, κάποια από τα μέλη έρχονταν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, για τα οποία είχαν δηλώσει ακινησία λόγω φθοράς και τους έπειθαν να τους το μεταβιβάσουν πριν την εξόφληση ολόκληρου του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού. Ακολούθως, τα επισκεύαζαν και αφού εξέδιδαν νέες πινακίδες κυκλοφορίας με ψευδείς δηλώσεις απώλειας, τα αναρτούσαν εκ νέου προς πώληση.

Περαιτέρω οι δράστες, στις περιπτώσεις όπου ανυποψίαστοι πολίτες αναζητούσαν αγγελίες για αγορά αυτοκινήτων και έρχονταν σε τηλεφωνική επαφή μαζί τους, τους έπειθαν, να τους καταθέσουν τραπεζικά είτε να τους παραδώσουν κατά την συνάντηση, μέρος του χρηματικού ποσού για την αγορά. Τα θύματα τελικά, ουδέποτε παραλάμβαναν τα οχήματα, καθώς ο υποτιθέμενος πωλητής δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές τους κλήσεις.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί δεκαεπτά (17) περιπτώσεις απάτης, με τη μέθοδο αυτή, κατά τις οποίες τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν χρηματικό όφελος άνω του ποσού των -40.000- ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των εμπλεκομένων βρίσκεται και μία 36χρονη, ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης, αρχηγικό μέλος της σπείρας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια