Νέα προσφυγή από ΠΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ για τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις ανεκτέλεστες αποφάσεις του ΣτΕ - Τι προτρέπουν τους αστυνομικούς

Μονόδρομος με δύο διακλαδώσεις κατά τις ομοσπονδίες. Η πρώτη, η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη διατήρηση σε νομική ισχύ όλων όσα προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ και η
δεύτερη, η συνέχιση του συνδικαλιστικού αγώνα μέσα από τις κινητοποιήσεις και τις ακτιβιστικές παρασάσεις διαμαρτυριας.

Διαβαστε την ανακοίνωση με τίτλο " Δικαστική διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών ετών 2015-2016 " και την προτροπή προς τους αστυνομικούς.   

"Οι Ομοσπονδίες μας Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με τους νομικούς τους συμβούλους Χαρ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ και Ρ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗ αντίστοιχα διεκδίκησαν και πέτυχαν δικαστικά την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του νόμου 4307/2014, κατά το μέρος που αφορά στις αποδοχές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύτηκε και επιδόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς.

Μέχρι και σήμερα, η Διοίκηση δεν έχει συμμορφωθεί και δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και κατ΄ επέκταση δεν έχει αναπροσαρμόσει τα μισθολόγιά μας. Με την νέα αυτή απόφαση προκύπτουν και αναδρομικές διαφορές στις αποδοχές μας για τα έτη 2015 και 2016, τις οποίες η Διοίκηση δεν έχει ακόμα ρυθμίσει.

Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής των αναδρομικών διαφορών πέραν της διετίας, η προσφυγή στα Δικαστήρια αποτελεί μονόδρομο.

Μαζί με τη συλλογική συνδικαλιστική μας δράση για άμεση προσαρμογή και αναπροσαρμογή των μισθολογίων μας εφεξής, συνιστούμε σε κάθε αστυνομικό, να διασφαλίσει τις αξιώσεις του και να διεκδικήσει τις διαφορές αποδοχών του με αγωγή μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, οι οποίες θα ενημερωθούν αναλυτικά."

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
O Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας