Σκάφος με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης - Ολονύχτια επιχείρηση

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί, στήθηκε λίγο πριν τις 12 το βράδυ το βράδυ της Πέμπτης 35 χιλιόμετρα Νότια της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που κατάφερε να προσεγγίσει και να διασώσει τους 42 επιβαίνοντες, δεν κατάφερε να ρυμουλκήσει το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες και τώρα πλέει ακυβέρνητο.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους 42 μετανάστες βρίσκονται δύο 16χρονα παιδιά καθώς και μία γυναίκα. Δηλώνουν Πακιστανοί ενώ ο ένας από αυτούς δηλώνει Σύριος και σύμφωνα με τα όσα είπαν στους Λιμενικούς που τους διέσωσαν, οι διιακινητές δεν βρίσκονται ανάμεσα τους καθώς τους εγκατέλειψαν με τις Αρχές να ερευνούν με προσοχή τα όσα λένε.

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου ειναι όλα έτοιμα προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι 42 άνθρωποι που διασώσαμε, διευκρίνισε στο ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του ΛΣ στην Κρήτη Δημήτρης Σαϊτάκης.

Οι μετανάστες, λίγο μετά τις 8μιση το πρωί έφτασαν στο λιμάνι της Ιεράπετρας ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας όπου θα μείνουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 10 το πρωί στη Λότζια, αναμένεται να συνεδριάσει η ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό.

Πηγή:www.ekriti.gr